Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα βίντεο ντοκουμέντο από τις άνανδρες επιθέσεις και τους βιασμούς του, φώτισαν την αρρωστημένη δράση του, κοντά στο σπίτι που έμενε στο Παλαιό Φάληρο. Μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, αφότου ο 45χρονος κακοποίησε μία γυναίκα σε πάρκο της περιοχής και επιτέθηκε σε άλλη μία, συνελήφθη και παραμένει στη φυλακή. Ο αδερφός του ωστόσο, αν και βρίσκεται στην Αλβανία, καταγγέλλει ότι ο συλληφθέντας έχει υποστεί αυθαίρετη αστυνομική βία. Ο 45χρονος διέφυγε από την Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου μέσω Κακαβιάς και πήγε στο πατρικό του σπίτι. Όπως λέει ο αδερφός του, εκείνος δεν είχε ιδέα και δεν είχε έρθει ποτέ σε επικοινωνία μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

Όπως είπε ο αδερφός του δράστη μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο 45χρονος πρέπει να πληρώσει για αυτά που έκανε, πάντα όμως σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν οι νόμοι και όχι από αυθαίρετη αστυνομική βία: «Τον έχουν σπάσει στο ξύλο. Τον έχουν κάνει μαύρο. Είναι ντροπή. Έκανε ό,τι έκανε. Να πάει στη φυλακή να πληρώσει τα πάντα. Γιατί τον δέρνουν; Ένας φίλος του που με ξέρει κι εμένα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: ''τον έχουν καταντήσει σαν τον σκύλο. Δεν μπορεί να περπατήσει. Είναι σοβαρό''. Το κάνατε θέμα που έκανε αυτό το πράγμα και τώρα που τον δέρνουν... δεν λέτε τίποτα». Ο 45χρονος που το προηγούμενο διάστημα έγινε γνωστός ως ο «δράκος» του Παλαιού Φαλήρου, κατήγγειλε ότι οι ξυλοδαρμοί ξεκίνησαν όταν συνελήφθη στην Αλβανία και συνεχίστηκαν στην Ελλάδα, πριν και μετά την προφυλάκισή του.

«Πόσο να αντέξει ο άνθρωπος. Και έναν γάιδαρο να τον δέρνεις 24 ώρες στο τέλος θα ψοφήσει. Δεν είμαι από αυτούς που λένε ''καλά έκανε'', επειδή είναι αδερφός μου, όχι δεν έκανε καλά. Είναι ντροπή αυτό που έκανε. Ομως, έκαναν ό,τι έκαναν οι αστυνομικοί στην Αλβανία. Τον έδειραν εκεί. Και καλά που τον φέρανε και τους τον παρέδωσαν. Τώρα γιατί τον κάνουν αυτό το πράγμα και τον χτυπούν αλύπητα. Ο άνθρωπος δε θα πάει ούτε στον Κορυδαλλό, ούτε στο Μαλανδρίνο, ούτε στη Λάρισα, ούτε στην Πάτρα. Θα πάει πεθαμένος».

«Ζητώ συγγνώμη από τα θύματα»

Ο αδερφός του 45χρονου καθ' ομολογίαν βιαστή, είπε ότι αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τις δύο γυναίκες που έζησαν τον τρόμο πριν από λίγες μέρες στα χέρια του αδερφού του: «Σας μιλάω ειλικρινά. Εχω κι εγώ δύο κορίτσια. Να έκανε κάποιος άλλος στα κορίτσια μου αυτό το πράγμα, εγώ θα είχα πεθάνει ή θα τον είχα φάει ζωντανό. Να πάει στη φυλακή ο αδερφός μου. Να πάει 20χρόνια, 30, 40, αλλά όχι να πεθάνει από το ξύλο των αστυνομικών. Ζητώ χίλια συγγνώμη στα κορίτσια και σε όλες αυτές που έχει κάνει αυτός αυτό το πράγμα, ζητώ χίλια συγγνώμη, αλλά όχι να πεθάνει έτσι, πονάει η ψυχή μου, πονάει η καρδιά μου».

Κάτοικοι της περιοχής που διέμεναν στο Παλιό Φάληρο, ανέφεραν ότι στο παρελθόν είχε επιτεθεί σε ακόμα μία γυναίκα, που σώθηκε μετά από δική τους παρέμβαση. «Εγώ έχω 11 χρόνια που έχω φύγει από την Ελλάδα. Αυτός εδώ στην Αλβανία έπινε αλκοόλ. Έπαιρνε και κάποιες ουσίες ναρκωτικών. Δεν ήμουν μπροστά, αλλά αλκοόλ έπινε. Αλλά ουσίες ναρκωτικά μπροστά σε εμένα δεν έχει κάνει ποτέ. Μπορεί να έχει κάνει στην Ελλάδα».

Τα δύο χτυπήματα στο Π. Φάληρο

Τα δύο περιστατικά είχαν σημειωθεί στο Παλαιό Φάληρο, πολύ κοντά στο σπίτι που έμενε. Η επίθεση σε βάρος της 24χρονης στην οδό Αγίας Τριάδας έγινε μόλις 600 μέτρα από το σπίτι του, ενώ η στάση της Αγίας Σκέπης εκεί που ακινητοποίησε την 34χρονη που βίασε σε κοντινό παρκάκι, απέχει 800 μέτρα από το διαμέρισμά του. «Άμα τον πάνε στον Κορυδαλλό, στο μυαλό του είναι χάλια. Ναρκωτικά έχει πάρει στην Αθήνα, ποτά έχει πιεί στην Αθήνα, αυτός πρέπει να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτός πρέπει να πάει στο νοσοκομείο κατευθείαν για να πάρει φάρμακα. Να ηρεμήσει, να λειτουργήσει το μυαλό του».

Μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία σε βάρος του 45χρονου, αναμένονται με ενδιαφέρον οι επίσημες απαντήσεις των ελληνικών αλλά και αλβανικών Αρχών, για τα όσα έγιναν από τη στιγμήν που ο καθ’ ομολογίαν βιαστής συνελήφθη και πήρε τον δρόμο για την Ελλάδα.