Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις Αρχές τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τριών τελευταίων χρονικά ανδρών που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης κοπέλας στα Σεπόλια την οποία εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος. Σε βάρος των προφυλακισθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για τον Γιάννη Δαμιανίδη, τον Αλέξανδρο Μοσχολιό και τον Ανδρέα Μακρηδήμα.

Ο 35χρονος Γιάννης Δαμιανίδης από τον Κορυδαλλό, ο οποίος δηλώνει εισοδηματίας φέρεται να συναντήθηκε και να βιάσε το κορίτσι τρεις φορές.

Ο 55χρονος Αλέξανδρος Μοσχολιός από τον Κολωνό, εργαζόταν ως υπεύθυνος προσωπικού σε κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας και ήταν και προπονητής ποδοσφαίρου. Φέρεται να βίασε την 12χρονη δύο φορές. 

Τέλος, ο 43χρονος ηλεκτρολόγος πλοίων από την Κόρινθο Ανδρέας Μακρηδήμας κατηγορείται ότι επίσης βίασε το παιδί.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εντοπίστηκε 11ος κι έπεται συνέχεια

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα τουλάχιστον ένας ακόμη άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, καθώς στην κατοχή του έχουν βρεθεί φωτογραφίες του παιδιού. Ο μεσήλικας έχει ταυτοποιηθεί και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες. Οσο για τις φωτογραφίες του παιδιού, πληροφορίες αναφέρουν πως τις πωλούσε ο Ηλίας Μίχος έναντι 20 - 25 ευρώ, είτε γυμνές είτε με εσώρουχα. Επίσης πουλούσε και βίντεο με 70 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τουλάχιστον άλλους δύο άνδρες, για τους οποίους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.