Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κιβωτός του Κόσμου κλυδωνίζεται από τα σκάνδαλα σεξουαλικών κακοποιήσεων και ξυλοδαρμών κατά ανυπεράσπιστων ανήλικων παιδιών στις δομές της, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας με την μορφή χιονοστιβάδας και απειλούν την λειτουργία της. Στο κάδρο των καταγγελιών βρίσκεται κι ο εμπνευστής της Κιβωτού, ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος έχει δεχθεί τα πυρά των καταγγελλόντων. Πρώτος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων για την δομή του Βόλου, ήταν ένας γυμναστής και υπήρξε μάρτυρας σε διάστημα 8 μηνών σε δύο ξυλοδαρμούς παιδιών.

Ο γυμναστής έκανε λόγο για ξυλοδαρμό – σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Αυγούστου – στο υπόγειο της μίας από τις δύο δομές στον Βόλο. Οπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και έκαναν μία επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Κιβωτού, ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Ο άνδρας, το πρωί της 18ης Αυγούστου, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της δομής ότι προτίθεται να μεταβεί στην Ασφάλεια Βόλου και να καταγγείλει το περιστατικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε για την απόλυσή του, και στις 19 Αυγούστου πήγε στην Ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλε ό,τι ήξερε και όσα έχει ζήσει στη δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο γυμναστής ενημέρωσε τα κεντρικά της Κιβωτού και έτσι απεστάλη η επιστολή διαμαρτυρίας. Η δικαιολογία της απόλυσης, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο γυμναστής, είχε ύφος ειρωνείας και κακεντρέχειας. «Τώρα εσύ με αυτό που κάνεις, δίνεις λαβή και σε άλλους να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις», ήταν η απάντηση της δομής για την απόλυση του εργαζόμενου. Ο γυμναστής, όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο του έδωσαν αυτή τη δικαιολογία από τη δομή, το απόγευμα της 18ης Αυγούστου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τους υπεύθυνους.