Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, μετά τις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Στο σημείο παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης της δημοσιογράφου, πολίτες, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Το φορτηγό της μεταφορικής τελικά έφυγε χωρίς να αδειάσει το σπίτι, βγάζοντας μόνο μερικά έπιπλα.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση έξω από το σπίτι της κυρίας Κολοβού, καθώς αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας έσπασαν την πόρτα, προκειμένου να προχωρήσουν σε έξωση. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο.

Διαβάστε ακόμα: Ιωάννα Κολοβού: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που αστυνομικοί μπαίνουν σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό

Στο βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή η Ιωάννα Κολοβού ακούγεται να φωνάζει και να τη βγάζουν δια της βίας από το σπίτι. «Θέλω να πάρω το κινητό μου» είπε η συνταξιούχος δημοσιογράφος με τον άνδρα που στέκεται στην είσοδο να σηκώνει το χέρι του και να της απαντά «τίποτα δεν θα πάρεις».

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», ανέφερε η δικηγόρος της κυρίας Κολοβού. Μεταφορική εταιρεία έφτασε στο σπίτι για να απομακρυνθούν τα πράγματα της γυναίκας. «Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο» ανέφερε και τόνισε: «αυτό είναι το κράτος δικαίου!». Εμφανώς αγανακτισμένη η κυρία Κολοβού είπε πως «η τράπεζα είναι μαφία» ενώ σε ερώτηση για το πού θα μείνει απάντησε: «δεν ξέρω, δεν έχω σπίτι, στον δρόμο. Θα μένω σε σπίτια φίλων, κάθε δύο ημέρες θα φεύγω».

Πριν λίγους μήνες, η συνταξιούχος δημοσιογράφος είχε δηλώσει πως «δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Ολα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος».