Μενού
Dikastirio
Απόφαση δικαστηρίου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 58χρονο εκπαιδευτικό - γυμναστή για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος τεσσάρων μαθητριών, σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Ο γυμναστής αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Εκτός από Νώε πόζαρε και ως Ιησούς - Ο πατέρας Αντώνιος ήθελε να τον λατρεύουν σαν Θεό

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι τέσσερις παθούσες δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν σε αντίθεση με τους γονείς τους που παρέστησαν στη δίκη. «Αισθάνθηκε προσβεβλημένη όταν την ακούμπησε στα οπίσθια ενώ όταν γύρισε είδε ότι ήταν ο συγκεκριμένος καθηγητής», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, μια μητέρα η οποία είχε καταγγείλει ότι η κόρη της δέχτηκε θωπείες από τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη σχολική χρονιά 2020 - 2021, ο γυμναστής του σχολείου παρενοχλούσε τις μαθήτριες λυκείου, αφήνοντας υπονοούμενα ερωτικού περιεχομένου. Για παρόμοιες πράξεις κατηγορείται και ένας υποδιευθυντής γυμνασίου. Και ο ίδιος φέρεται πως παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, μέσα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Η δίκη του προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο μήνα. Ως παθούσες φέρονται να είναι 9 μαθήτριες οι οποίες προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες