Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανάλυση των προσωπικοτήτων του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου αυτών των δύο προσώπων που μονοπωλούν με τις προς διερεύνηση ενέργειές τους την επικαιρότητα, έκανε ο Μάριος Βογιατζής, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA ανέλυσε τη γλώσσα του σώματος όταν μιλούν ο ιδρυτής και εμπνευστής της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Διδάσκεται στα σχολεία μέσα από το βιβλίο θρησκευτικών - Εντολή για αφαίρεση του κειμένου

Ο ειδικός αρχικά επικέντρωσε την προσοχή του τόσο στην λεκτική όσο και στην συμπεριφορική στάση της Σταματίας Γεωργαντή και σχολίασε: «Η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο. Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ''υποτίθεται''. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Μάλιστα ο κ. Βογιατζής προς επίρρωση της θέσης του τονίζει ότι η πρεσβυτέρα καθ' όλη την διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως ''κατά την γνώμη μου'' και ''εγώ θεωρώ''. Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία. Ενώ σχετικά για τον πατέρα Αντώνιο ανέλυσε ο κ. Βογιατζής: «Στην αρχή (της συνέντευξης) παρατηρούμε ότι λέει ''σαν να είναι γεγονός'', ξέρετε έλεγαν ''γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει'' στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».

Αλλα έλεγε κι άλλα έδειχνε το πρόσωπο και τα χέρια του 

Παράλληλα, πριν από μερικές ημέρες, ο φυσιογνωμιστής Εβαν Γεωργουλάκης μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο λέγοντας πως από το πρόσωπό του διαπιστώνεται πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που «δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και πιο πολύ είναι να παίρνει, όχι να δίνει». «Υπάρχουν στοιχεία που φαίνονται. Δεν είναι καταδικαστικές αποδείξεις, είναι ενδείξεις που φαίνονται σε όλους μας», σημείωσε ο φυσιογνωμιστής μιλώντας στο OPEN. «Τα χαρακτηριστικά του προσώπου δείχνουν προδιαθέσεις της προσωπικότητας» σχολίασε και αναφέρθηκε στον πατέρα Αντώνιο: «Εχει έντονη τη μεσαία ζώνη που είναι το συναισθηματικό, που έχει σχέση με το εγώ, με τα θέλω του. Υπάρχει τονικότητα στα φρύδια, τη μύτη που είναι το ισχυρό εγώ. Είναι συνεσταλμένα τα μάτια αλλά με έντονα φρύδια, είναι ένα άτομο που δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και πιο πολύ είναι να παίρνει, όχι να δίνει». 

Οσο για τη συνέντευξη στην ΕΡΤ, ανέφερε: «απλά φάνηκε ότι δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στα λεγόμενά του και την εξωλεκτική του συμπεριφορά. Τα μηνύματα που έδινε με το πρόσωπο, με τις χειρονομίες του, έρχονταν σε αντίθεση με αυτά που έλεγε λεκτικά. Ηταν το βλέμμα του, απέφευγε την οπτική επαφή. Ελεγε κάτι και έδειχνε αντίθετα συναισθηματικά μηνύματα. Είχε και την κυρία δίπλα του και φαινόταν καθαρά ποιος έλεγχε πως θα εξελιχτεί η κουβέντα. Αυτό φαίνεται από τη στάση του σώματος και από τον τρόπο που μιλούσαν».