Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα επόμενα βήματα του στο δρόμο προς το γραφείο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προετοιμάζει προσεκτικά με τους δικηγόρους του ο πατέρας Αντώνιος σε μια προσπάθεια να αποδομήσει μια προς μία τις καταγγελίες προς το πρόσωπο του. Για σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρικτές του ετοιμάζουν κινητοποίηση έξω από τη δομή στο Κολωνό με κεντρικό σύνθημα ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι αθώος και ψευδείς οι καταγγελίες. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Πόρτα» στον... αγνοούμενο πατέρα Αντώνιο – Τι θα συμβεί αν δεν αποχωρήσει από τη δομή

Στη συγκεκριμένη που εκτιμάται ότι βρισκόταν τουλάχιστον ως αργά χθες καθώς είναι ένας από τους χώρους που διέμενε ενώ έχει εκδοθεί εισαγγελική διάταξη που απαγορεύει να πλησιάσουν τις δομές τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και άλλα τρία πρόσωπα οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση για λόγους ασφαλείας των παιδιών. Πρόκειται για τον 35χρονο παιδαγωγό από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές, τον επονομαζόμενο Πασχάλη, τη σύζυγό του, κοινωνική λειτουργό, υπεύθυνη των δομών και τον 35χρονο με καταγωγή από το Ιράκ, που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια το 2017 κι ο οποίος εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή. Από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου διέρρεαν πάντως πως θα αποχωρούσε όπως ζητήθηκε. 

Παράλληλα οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά τις διαδρομές των χρημάτων που έχουν εντοπιστεί ήδη με τις έρευνες να είναι ακόμη σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι καταθέσεις παιδιών για ασέλγειες. Χθες προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση στον Εισαγγελέα Ανηλίκων ο 19χρονος ο οποίος έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του από υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής. Επίσης πρώην εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, επιβεβαιώνει τα όσα είπε για την κακοποίηση ο 19χρονος στις αρχές. Η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε ότι: «Ημουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. 

Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά και γι’ αυτό με εμπιστεύτηκε». Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κατέθεσε πρώην τρόφιμος της δομής που διαμένει στην Ολλανδία και αναφέρθηκε στη κατάθεση του σε βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες. Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και δωρεές ακινήτων. Μια 28χρονη από την Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι η Κιβωτός του Κόσμου απέσπασε την υπογραφή της μητέρας της για τη δωρεά δυο σπιτιών, ενός αυτοκινήτου και μιας μηχανής την ώρα που είχε διαγνωσθεί με σοβαρή ψυχική ασθένεια. Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας έκανε παρέμβαση ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να αφαιρέσει το απόσπασμα από το βιβλίο θρησκευτικών της Γ' Γυμνασίου στο οποίο αναφέρεται πως η Κιβωτός του Κόσμου είναι  «φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί».