Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατά την έξοδό της, έφυγε σαν κυνηγημένη και φανερά εκνευρισμένη από την πίσω πόρτα, χτυπώντας το πόδι της στην άσφαλτο και με το χέρι της το όχημα που έσπευσε να την παραλάβει. Μάλιστα, η ίδια ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους «άντε φύγετε από 'δω».

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κοσμου: Ερευνα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10 για 4 κακουργήματα παρήγγειλε ο εισαγγελέας

Η πρεσβυτέρα απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, ενώ δυσανασχέτησε στην παρουσία των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σημείο. Πλέον, ο πατήρ Αντώνιος πρέπει να εγκαταλείψει τη δομή, με απόφαση εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ALPHA, παραμένει άγνωστο για το αν ο ιερέας παραμένει ακόμα στη δομή του Κολωνού, αν και η παρουσία της πρεσβυτέρας μάλλον συντείνει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ερευνα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10 για 4 κακουργήματα

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία ζητώντας τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ζητά με την παραγγελία του να διερευνηθεί η τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων. Και συγκεκριμένα: υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για τα πρώτα 2 αδικήματα απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που αρχίζει να μετρά από την ολοκληρωση του διαχειριστικού ελέγχου.

Η Εισαγγελία πάντως δεν δεσμεύεται και αρχίζει από τώρα την έρευνα της για αυτά τα αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σέβης έδωσε εντολή για φορολογικό έλεγχο την τελευταία 5ετία, γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου, να γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού όσο και 11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα. Στον τραπεζικό έλεγχο περιλαμβάνονται δάνεια, κινήσεις, κάρτες και όλα τα χρηματοοοικονομικά προϊόντα.