Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγο... απ' όλα θα έχει ο καιρός σήμερα! Θα υπάρχουν και «ανοίγματα» με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές βροχές. Συννεφιά αλλά και χιόνια. Το «μενού» θα έχει και πτώση της θερμοκρασίας για να μας θυμίσει πως βρισκόμαστε, πλέον, στον Δεκέμβριο. Αύριο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όλα τα παραπάνω θα ενταθούν με το σκηνικό να γίνεται πιο χειμωνιάτικο, ωστόσο, όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία μέχρι στιγμής, οδεύουμε σε μια καλοκαιρία προς τα μέσα του μήνα η οποία δεν αποκλείεται να ανεβάσει τον υδράργυρο ακόμα και στους 20 βαθμούς Κελσίου!

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις ο οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Ασθενείς παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν σε ηπειρωτικά περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις,. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.