Μενού
  • Α-
  • Α+

Εχουν περάσει 74 μέρες από το μεσημέρι που εξαφανίστηκε η 48χρονη Ευρυδίκη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λίμνη Κρεμαστών στη γέφυρα της Τατάρνας. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε παρατημένο πάνω στη γέφυρα και εικάζεται ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας στη λίμνη. Ωστόσο, ύστερα από μέρες ερευνών από την ΕΜΑΚ και από ειδικά βαθυσκάφη του Ερυθρού Σταυρού δεν εντοπίστηκε ίχνος της. 

Από την πλευρά της, η μητέρα της Ευρυδίκης, Δήμητρα, θεωρεί ότι το παιδί της έδωσε τέλος στη ζωή του, ενώ προσπαθεί να σταθεί όρθια, παρά τα 75 της χρόνια, για χάρη του εγγονού της, του παιδιού της 48χρονης. Παράλληλα, τον ερχόμενο Ιανουάριο θα εξεταστεί η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας για την οποία η 48χρονη είχε καταγγείλει τον σύζυγό της, όπως αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η δικηγόρος και φίλη της αγνοουμένης, η οποία ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε η 48χρονη πριν εξαφανιστεί.

Δικηγόρος Ευρυδίκης: Ηθελε να συνεχίσει τη ζωή της στην Αθήνα

Η δικηγόρος Βαλεντίνη Μέτου ανέφερε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση για την υπόθεση. Οι έρευνες έχουν σταματήσει στη λίμνη, αφού δεν βρέθηκε κάτι. Τον Ιανουάριο θα εκπροσωπήσω την Ευρυδίκη στο δικαστήριο για την καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας που είχε κάνει». Οπως είχε αναφέρει η κ. Μέτου λίγα 24ωρα μετά την εξαφάνιση της φίλης της, η Ευρυδίκη ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι της και να μείνει στην Αθήνα. «Η εικόνα που είχα εγώ για την αγνοούμενη ήταν μιας γυναίκας που ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της και να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα. Ενδιαφερόταν για τα περιουσιακά και οικονομικά της και ζητούσε συμβουλές. Είχε πάρει και το θάρρος να καταγγείλει τα όσα της συνέβαιναν, πράγμα δύσκολο σε μια κλειστή κοινωνία.

Μου είχε κλείσει ραντεβού για δύο ημέρες μετά στην Αθήνα για να συναντηθούμε και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε με τις υποθέσεις της σε περίπτωση επικείμενης λύσης του γάμου της. Σκόπευε να έρθει να μείνει στην πρωτεύουσα σε μια φίλη της, που θα τη φιλοξενούσε μέχρι τη συνέχιση της δίκης του αυτοφώρου. Συνεπώς, όλα αυτά δεν μου έδωσαν την εικόνα του ανθρώπου που έχει αποφασίσει να τελειώσει τη ζωή του. Ολα τα σενάρια είναι πιθανά στην παρούσα φάση. Περιμένω κι εγώ με αγωνία, όπως όλος ο ευρύτερος κύκλος της, να μάθω τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα έλεγα να συνεχίσουν τις έρευνες όσο γίνεται πιο σοβαρά, προκειμένου να έχουμε μια απάντηση για το τι συμβαίνει».

«Πιστεύω ότι το παιδί μου πνίγηκε, δεν νομίζω ότι είναι εγκληματική ενέργεια»

Η μητέρα της 48χρονης αγνοουμένης, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, εξήγησε πως δεν έχει καμία ενημέρωση, αλλά δεν περιμένει και κάτι, μιας και θεωρεί ότι το παιδί της πνίγηκε μόνο του στη λίμνη. «Οι έρευνες έχουν σταματήσει. Αν βρουν κάτι τα τοπικά καραβάκια που πάνε για ψάρεμα. Αλλιώς, τίποτα... Τα συνεργεία που μας εξυπηρέτησαν σταμάτησαν και αυτά. Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι το παιδί μου πνίγηκε. Δεν πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια, αφού δεν είχαμε με κανέναν άνθρωπο κάτι ούτε η Ευρυδίκη είχε». Οπως εξήγησε, η ίδια έχει κουραστεί ψυχολογικά και το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να σταθεί δυνατή, παρά τα 75 της χρόνια, για να φροντίζει το εγγόνι της, που άφησε η 48χρονη κόρη της, αλλά και τη μητέρα της, που είναι 102 ετών. Οσον αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, η μητέρα της Ευρυδίκης είναι κατηγορηματική ότι ουδέποτε υπήρξε βία από τον γαμπρό της στο παιδί της κι αυτή τη στιγμή και εκείνος, που την αγαπούσε επί χρόνια, πονά με την εξαφάνισή της. «Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός. Δεν υπήρξε βία ποτέ. Δεν μπορεί ο άνδρας της να άσκησε βία, που την αγαπούσε και την αγαπά και τώρα υποφέρει».

Η αυτοκτονία του πατέρα της

Μέσα από την υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε ότι, όταν η Ευρυδίκη ήταν περίπου 18 ετών, έχασε τον πατέρα της, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 48χρονης, όταν εκείνη ήταν στην εφηβική ηλικία, είχε πάει στην Αθήνα για νοσηλεία. Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός σε παραλία. Το πώς πέθανε δεν έχει ξεκαθαριστεί. Ο θάνατός του καταγράφηκε ως αυτοκτονία. Αυτό φαίνεται να κόστισε πάρα πολύ στην Ευρυδίκη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό της περιβάλλον, είχε εκφράσει την άποψη να βάλει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα, μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί είχε ανέβει στη γέφυρα της Επισκοπής και μιλώντας με τον σύζυγό της στο τηλέφωνο του ανέφερε πως σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή της. Τελικά, ο γιος της, που έφτασε στο σημείο, την έπεισε να κατέβει και να μην πέσει στο κενό.