Μενού
ekriksi se sxoleio stis serres
Έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε ένας μαθητής από το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών που τραυματίστηκε στην έκρηξη του λεβητοστασίου, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο συμμαθητή του. Το παιδάκι ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Οπως ανέφερε ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί. «Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», επεσήμανε.

Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών, ο 6χρονος διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο καθώς έφερε «εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών».

Σοκάρει η περιγραφή μαθητή του δημοτικού σχολείου

Πραγματογνώμονες από την ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου που βρήκε φρικτό θάνατο στο σχολείο του στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο πήγαν στο 9ο Δημοτικό, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την τραγωδία. Από την έκρηξη στο σχολείο των Σερρών τραυματίστηκαν ακόμη δύο μαθητές, 10 και 6 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς έγινε. Το παιδί είπε ότι «έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου επειδή έβρεχε» και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Αρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα», τόνισε ο μαθητής. Ο 10χρονος ανέφερε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι...