Μενού
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη | thestival.gr
  • Α-
  • Α+

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ των Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Φωτιές, οδοφράγματα και χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών.

Σύμφωνα με το thestival.gr περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται κοντά στο κτίριο των Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών.

Επίσης, πυρπόλησαν εκσκαφέα, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τα ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Την ίδια ώρα Ρομά από όλη την Ελλάδα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα ο παππούς του 16χρονου, απειλεί ότι θα σκοτώσει τον βενζινοπώλη που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι συγγενείς του 16χρονου καλούν μέσω social media Ρομά από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα thestival, σήμερα (6/12) ξεκίνησαν οικογένειες Ρομά από τους Σοφάδες, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και το Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Το κάλεσμα είναι για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν θα επιτρέψουμε να προκληθούν φθορές σε περιουσίες του κόσμου» δήλωσε στο thestival.gr ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», Νικηφόρος Σαμπάνης.

thessaloniki

Να σημειωθεί ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, χθες Δευτέρα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος και σήμερα Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε εναντίον του ανήλικου. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Μεσογείων όπου συγκεντρωμένοι Ρομά έκαψαν κάδους και επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

thessaloniki
Θεσσαλονίκη | Thestival.gr