Μενού
epeisodia-roma
Επεισόδια με Ρομά | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

 Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου, σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα, στο ύψος των Μεγάρων η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο ρεύμα προς την Κόρινθο, ενώ στο ύψος του Κιάτου και στα δύο ρεύματα, λόγω διαδηλώσεων Ρομά, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε παρακείμενες οδούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στο τμήμα Μέγαρα - Πάχη (κατεύθυνση προς Κόρινθο)
  • Στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Κιάτο (και στα δύο ρεύματα)

 Νωρίτερα, στην Αθήνα, υπήρξε νωρίτερα ένταση στη Λεοφώρο Μεσογείων, όταν περίπου 50 άτομα βγήκαν από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι έκλεισαν το οδόστρωμα στην κάθοδο της λεωφόρου. Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που πήραν σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για να φύγουν από το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε σε εξέλιξη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και να πάνε στη Μεσογείων. Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να συγκεντρώνονται Ρομά σε δύο σημεία στο Μενίδι, όπου έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και προκλήθηκαν επεισόδια.

Παράλληλα, επεισόδια έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ των Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Φωτιές, οδοφράγματα και χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών.

Σύμφωνα με το thestival.gr περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται κοντά στο κτίριο των Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών. Επίσης, πυρπόλησαν εκσκαφέα, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τα ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.