Μενού
epeisodia-roma-thessaloniki
Επεισόδια Ρομά - ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη | thestival.gr
  • Α-
  • Α+

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων στον οικισμό «Τσαΐρια», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό μετά από καταδίωξη. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στον οικισμό Αγίας Σοφίας, με φωτιές, οδοφράγματα και χημικά. Νωρίτερα το μεσημέρι, επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στον οικισμό της «Αγίας Σοφίας», στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, αργά το απόγευμα της Τρίτης (6/12), νεαροί Ρομά από τον οικισμό «Τσαΐρια», στην Περαία Θεσσαλονίκης, διέκοψαν την κυκλοφορία στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας. Άναψαν φωτιές και έσυραν στη μέση του οδοστρώματος κλαδιά και κάδους απορριμμάτων. Αντίστοιχο σκηνικό επικράτησε και στον καταυλισμό της Χαλκηδόνας, όπου άτομα έχουν βγει στον κεντρικό δρόμο και πετούν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Επεισόδια και στην Αθήνα

Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και στην Αθήνα, καθώς Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό επί της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου βγήκαν στον δρόμο κι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ακόμα, επεισόδια προκλήθηκαν σε Μέγαρα και Κιάτο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε δύο σημεία της Εθνικής Οδού, ενώ στην περιοχή των Μεγάρων έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΚΑΜ.