Μενού
iereas-papanikolaoy
ιερέας Ευάγγελος Παπανικολάου | @in-ad
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και οικονομικές ατασθαλίες, στο μικροσκόπιο μπαίνουν πλέον και οι «επιτροπείες» παιδιών από την Οργάνωση. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο ιερέας Ευάγγελος, στενός φίλος και υποστηρικτής του πατέρα Αντωνίου, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει από την «Κιβωτό», δύο ανήλικα παιδιά για να τα μεγαλώσει! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ένα το πήρε πίσω η οικογένειά του μετά από μεγάλη δικαστική διαμάχη. Το δεύτερο, σήμερα είναι 16 ετών και ζει μαζί με τον ιερέα.

Ο 16χρονος σήμερα, μπήκε στην «Κιβωτό» το 2011 και το 2013, το πήρε ο ιερέας ως ανάδοχος, ενώ το 2016 η «Κιβωτός» διεκδίκησε και πήρε δικαστικά την επιτροπεία. Μέσω της επιτροπείας ανηλίκου πραγματοποιούνται και οι τρεις ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται στη γονική μέριμνα, δηλαδή η επιμέλεια του προσώπου, η διοίκηση της περιουσίας του και η από τον νόμο αντιπροσώπευσή του. Η επιτροπεία ανηλίκου, ωστόσο, διαφέρει από τη γονική μέριμνα και γίνεται συνήθως σε περίπτωση απώλειας γονέα του παιδιού. Σημειώνεται ότι ο πατήρ Ευάγγελος, εκτός από στενός φίλος του πατέρα Αντωνίου, είχε και κοινή δράση μαζί του στην Αφρική, ενώ συμπωματικά έχουν και το ίδιο επώνυμο.

Ασπίδα προστασίας από αντιεμβολιαστή ιερέα

Στην Πάτρα, έκανε κήρυγμα κατά των εμβολίων, κάτω από μια ομπρέλα θαλάσσης που του είχαν ανοίξει! Στον Βόλο, πήρε θέση δίπλα στον γιατρό που συνταγογραφούσε αυθαίρετα αγωγές σε άτομα που είχαν νοσήσει. Σε τηλεοπτικά πάνελ σήκωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους, με αφορμή τα μέτρα κατά της διασποράς και πλέον στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου να προσπαθεί να ανοίξει μια ασπίδα προστασίας, τόσο στον ιδρυτή της «Κιβωτού» όσο και στην πρεσβυτέρα.

«Είναι τραγικό αυτό που άκουσα από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος έλεγε το εξής: ‘μας ειδοποίησαν ότι άρχισαν τα κανάλια να παίζουν ένα τέτοιο θέμα’. Καθόταν ήρεμα και καλά στο σπίτι του, στην ‘Κιβωτό’ που είναι το ευρύτερο, το μεγαλύτερό του σπίτι και ξαφνικά του λένε: ‘ξέρεις, τα κανάλια αρχίζουν και μιλάνε για σένα’».

Οι υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου

Μαζί με τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου είναι οι δύο ιερείς που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του πατέρα Αντωνίου. Και οι δύο υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής της Οργάνωσης κατασυκοφαντείται από οργανωμένα συμφέροντα, ότι ενόχλησε την επίσημη εκκλησία η επιτυχία της «Κιβωτού» και πως οι καταγγελίες από πρώην τροφίμους σε δομές, κάθε άλλο παρά αξιόπιστες είναι, όπως τονίζουν.

«Γίνεται μια κατασυκοφάντηση ενός σοβαρού και ευαίσθητου έργου και μια προσπάθεια σπίλωσης ενός τιμίου προσώπου. Ο πατήρ Αντώνιος, να το συνειδητοποιήσουν και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και η πρεσβυτέρα του, αποτελούν εγγύηση. Εγγύηση καθαρότητας, γνησιότητας και χριστιανικού έργου. Έχει αυτό το χάρισμα, του το έδωσε ο Θεός», λέει ο π. Στυλιανός Καρπαθίου. Εχει πειστεί και εκείνος πως ο πατέρας Αντώνιος έχει το χάρισμα. Για τον 19χρονο που έκανε την αρχική καταγγελία, ζητάει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο δωροδοκίας και μιλάει για μια άνευ προηγουμένου αχαριστία.

«Και έρχεται τώρα ένας πιτσιρίκος, ένα παιδί του Θεού, που όμως το αγκάλιασε. Έρχεται λοιπόν αυτό το παιδί να κατηγορήσει ποιον; Τον ευεργέτη του». Ο ιερέας είναι απόφοιτος της θεολογικής και της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και ως ψυχίατρος άρχισε να συνεργάζεται με την «Κιβωτό του Κόσμου» και προσωπικά με τους επικεφαλής της. «Θέλουν να αποδομήσουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων τον Χριστό και την εκκλησία. Και εδώ βλέπουμε την ανθρωποφαγική μανία του άξεστου όχλου, υπό την καθοδήγηση ενός παγκόσμιου καθεστώτος που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα».

Πολέμιος της…  λογικής

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι δικές του εμφανίσεις είναι πολύ περισσότερες από εκείνες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Οι εικόνες με τον ίδιο δίπλα σε αρνητή γιατρό που προέτρεπε ασθενείς να μην πάνε σε νοσοκομείο, παρά μόνο να ακολουθήσουν τις δικές του αυθαίρετες θεραπείες που πρότεινε, είχαν προκαλέσει αίσθηση και στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου.

Εναν και πλέον χρόνο μετά από αυτές τις εικόνες, ο ίδιος επικεντρώνεται στην «Κιβωτό» και στη μεγάλη έρευνα που συνεχίζεται. «Θα είμαστε απέναντί τους και θα τους φωνάζουμε ότι ‘είστε συκοφάντες’. Θα τους φωνάζουμε ότι ''πολεμάτε τον ίδιο τον Κύριο''». Οι δύο ιερείς που σπούδασαν και γιατροί, είναι εκείνοι που έχουν βγει μπροστά στον αγώνα της υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου, την ώρα που το όλο θέμα βρίσκεται πια σταθερά στην κορυφή της επικαιρότητας.