Μενού
astynomikos
Αστυνομικός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι απασχολείται ως διευθυντικό - εποπτικό προσωπικό φύλαξης εργοστασίου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν από τοπική Αστυνομική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έρευνα για τη διακρίβωση των συνθηκών έκρηξης στο εν λόγω εργοστάσιο τον περασμένο Μάρτιο.

Από την επακόλουθη ανάλυση προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, εισέρχονταν καθημερινά στο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα είχε δώσει σχετικές οδηγίες προκειμένου να καταγράφεται ως «επισκέπτης» στο σχετικό τηρούμενο βιβλίο.

Επιπλέον, από τη σωματική έρευνα και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και σε όχημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, βιβλία παράδοσης – παραλαβής και εισόδου - εξόδου επισκεπτών καθώς και πλήθος εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η απασχόλησή του στην εταιρεία.  

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.