Μενού
koloboy
Ιωάννα Κολοβού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην ύστατη προσπάθεια να της επιστραφεί το σπίτι της προχωρά η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, η οποία με μήνυμά της ζητά τη βοήθεια όλων των ανθρώπων του Τύπου για να καταφέρει να πάρει πίσω το σπίτι από τον άνθρωπο που είχε αγοράσει την εν λόγω κατοικία μέσω πλειστηριασμού. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια η Ιωάννα Κολοβού, «η αντίδραση του κόσμου και η μεγάλη δημοσιότητα οδήγησαν τον εκ του πλειστηριασμού “αγοραστή” στην απόφαση να μου επιστρέψει το σπίτι, έναντι του τιμήματος που το “αγόρασε” από την Εθνική Τράπεζα (92.000 ευρώ) συν τα έξοδα του και ζητά 110.000 ευρώ».

Για την υπόθεση της Κολοβού εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να στηρίξουν και να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο την δημοσιογράφο. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών αναφέρεται: «Να στηρίξουμε όλοι μαζί την Ιωάννα Κολοβού. Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε, μεταξύ άλλων, για μια ακόμη φορά, το θέμα της συναδέλφου Ιωάννας Κολοβού. Όπως είναι γνωστό, η Ιωάννα Κολοβού είναι ένα από τα θύματα της κατάργησης του θεσμού της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της οποίας το μοναδικό σπίτι που διέθετε εκπλειστηριάσθηκε για μικρό χρέος προς την Τράπεζα. Ακολούθησαν οι άγριες σκηνές που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ στην προσπάθεια του νέου ιδιοκτήτη να την εκδιώξει από το σπίτι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λαϊκή κατακραυγή και κύμα συμπαράστασης προς τη συνάδελφο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε όλοι μαζί και να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο την Ιωάννα Κολοβού. Πρωτίστως, όμως, ζητάμε από την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στο πρόβλημα των οφειλετών-δανειοληπτών και στον αγώνα τους να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους, με νομοθετικό πλαίσιο που θα τους προστατεύει πραγματικά».

«Ζητώ τη βοήθεια σου, με όση Αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το μήνυμα της ίδιας της Ιωάννας Κολοβού, η οποία πραγματοποιεί έκκληση και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα τραπεζικά πανωτόκια με έπνιξαν, όσες φορές προσπάθησα να ρυθμίσω το χρέος μου, ακόμη και με το εφ άπαξ μου από τον ΕΔΟΕΑΠ, που δανείστηκα και επέστρεψα στην ΕΣΗΕΑ. Ο πλειστηριασμός έγινε κάτω από συνθήκες τραγικές για μένα. Η έξωση αποφεύχθηκε δυο φορές μέχρι τώρα. Η αντίδραση του κόσμου και η μεγάλη δημοσιότητα οδήγησαν τον εκ του  πλειστηριασμού  «αγοραστή»  στην απόφαση να μου επιστρέψει  το σπίτι , έναντι του τιμήματος που το «αγόρασε» από την  Εθνική Τράπεζα  (92.000€) συν τα έξοδα του. Ζητά 110.000 €. Αυτός είναι ο λόγος , που σήμερα γνωστοποιώ τον λογαριασμό μου στην Τράπεζα Πειραιώς στον οποίο όλοι μπορούν να καταθέσουν , ακόμη κι ένα ελάχιστο συμβολικό ποσό.

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΚΟΛΟΒΟΥ,ΙΩΑΝΝΑ,ΑΝΤΩΝΙΟΥ

IBAN: GR92 0172 0100 0050 1001 7396 149

Δεν θα πάει χαμένο.  Δεσμεύομαι για τη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, που θα συγκεντρωθούν και ορίζω:

τον τραπεζικό διαμεσολαβητή, Οικονομολόγο   κο ΠΑΥΛΟ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ , και τις συναδέλφους μας δημοσιογράφους , μέλη της ΕΣΗΕΑ ΑΡΕΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΟΥ και  ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ως επιτροπή επιτήρησης της κίνησης του λογαριασμού αυτού, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ειλικρινής  επιδίωξή μου είναι, μέσα από την  προσωπική μου τραγωδία, να αναδειχτεί το ζήτημα της Προστασίας της Πρώτης  και μοναδικής Κατοικίας αποδεδειγμένα ευάλωτων κοινωνικά πολιτών , όπως εγώ και το παιδί μου ,που αποτελεί τεράστιο κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα».