Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα γίνει στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας «ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής, καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο».
Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ κατέληξε σε ηλικία 82 ετών μετά από νοσηλεία εξαιτίας εγκεφαλικού. Το πρωί της Τετάρτης (11/1) έγινε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε να ταφεί ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους, όπως είχαν ζητήσει άτομα από το περιβάλλον του. Το πρωί της Τετάρτης (11/1) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της κηδείας του Γλύξμπουργκ αφού του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια ενώ είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το πολιτειακό ζήτημα.
Παρότι στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν αρκετοί που έλεγαν ότι θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενήργησε ως κεντρώος κι έκλεισε κάθε κουβέντα εν τη γενέσει της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν... άνοιξε μύτη, μιας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εξαπέλυσαν οποιουδήποτε είδους επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κηδεία.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.