Μενού
EKAB - Brady
ΕΚΑΒ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μόνο ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί η αυτοθυσία ενός διανομέα φαγητού, ο οποίος παράτησε την παραγγελία που είχε να παραδώσει και έσωσε τη ζωή ενός άνδρα, που πέθαινε μπροστά στα μάτια του, στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών, ο οποίος υπέστη το έμφραγμα έξω από την πολυκατοικία του. Ο «ήρωας» του ονομάζεται Κωσταντίνος Σπαθάρης, διανομέας στο επάγγελμα, ο οποίος χθες το απόγευμα πήγαινε μία παραγγελία σε σπίτι, όταν είδε τον  60χρονο να καταρρέει.

Η αντίδραση του Κωσταντίνου άμεση, κατέβηκε από το μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγε προς το μέρος του 60χρονου και άρχισε άμεσα να του κάνει ΚΑΡΠΑ, καταφέρνοντας να του σώσει τη ζωή. Μιλώντας στην τηλεόραση μετά την παρέμβασή του ανέφερε ότι πρώτα κοίταξε να δει αν είχε παλμούς και αναπνοή και όταν διαπίστωσε πως είχε χαμηλούς παλμούς ξεκίνησε να του κάνει ΚΑΡΠΑ. «Eίδα τον άνθρωπο πεσμένο κάτω, είχε πάθει έμφραγμα, κοίταξα να δω αν έχει παλμούς και αναπνοή, είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω κάρπα, η όλη διαδικασία δεν ξέρω πόσο κράτησε μου φάνηκε αιώνας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διανομέας: «Εχω κάνει εκπαίδευση»

Λίγα λεπτά αφού του έκανε την ΚΑΡΠΑ, οι σφυγμοί είχαν ξεκινήσει να επανέρχονται , αμέσως έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. «Πρώτη φορά το έκανα στην πράξη, έχω κάνει μόνο εκπαίδευση και ήμουν ψύχραιμος γιατί μετά όταν τελείωσε το σκηνικό ήμουν σε σοκ, δεν περιγράφεται το συναίσθημα ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, δόξα το θεό ο άνθρωπος να είναι καλά», σημείωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης.

Γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η παρέμβαση του Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έσωσε και τη ζωή του 60χρονου. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι ναυαγοσώστης και ότι έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια πρώτων βοηθειών. «Πιστεύω όποιος και να ήταν και να ήξερε κάρπα θα το έκανε», συμπλήρωσε σχετικά με το περιστατικό. Πέρα από την ηρωική αντίδραση του Κωσταντίνου, καταλυτική ήταν και η βοήθεια μίας κοπέλας που τον βοήθησε και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.