Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο λόγω του θανάτου ενός 57χρονου από το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης. Ο άνδρας νοσηλευόταν για 15 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του νησιού, όπου είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στις 2 Ιανουαρίου από συγγενείς του. Οι γιατροί διασωλήνωσαν αμέσως τον ασθενή και ξεκίνησαν εξετάσεις για να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στην κατάστασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά περίπου 10 ημέρες διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται από το μικρόβιο. Όπως προβλέπεται ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Τελικά την Τρίτη (17/1) και μετά από δύο εβδομάδες μάχης για τη ζωή, ο 57χρονος, απεβίωσε. Το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγειονομική βόμβα.

Με τους όγκους των αμάζευτων σκουπιδιών που προσελκύουν ποντίκιαγάτες και σκύλους, με τον βιολογικό καθαρισμό να λειτουργεί οριακά και να υπερχειλίζει, με τα λύματα να καταλήγουν στο ποτάμι, την ελλιπή υδροδότηση, τις συνεχείς βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης και την κακή ποιότητα του νερού, η ανησυχία εντείνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται επιβαρυμένη υγειονομικά. Οι εικασίες για τον τρόπο που μπορεί ο 57χρονος να προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση είναι πολλές. Αν και σύμφωνα δεν εντοπίστηκε κάποιο δάγκωμα, θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή ακόμα και να άγγιξε κάτι μολυσμένο και να άγγιξε το πρόσωπό του.