Μενού
pseutogiatros1
Ψευτογιατρός | Shutterstock/ΕΛ.ΑΣ.
  • Α-
  • Α+

Τις επόμενες κινήσεις του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται ετοιμάζει ο 66χρονος ψευτογιατρός ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και τους ζητούσε χρήματα υποσχόμενος θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν πέντε ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους.

Ο 66χρονος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλεισμένος στο σπίτι του στο Κορωπί και η μοναδική επίσκεψη ήταν αυτή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ο οποίος μιλώντας στο Mega εξήγησε ότι ο φυσικοθεραπευτής αρνείται την τέλεση οποιασδήποτε παράνομης πράξης. «Λέει ο άνθρωπος αυτός εγώ έχω αυτήν την στιγμή, βοηθήσει, κουράρει, χιλιάδες ανθρώπους 40 χρόνια, όταν το ασκούσε. Τώρα δεν μπορεί. Δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη. Απλώς ένας Γερμανός γιατρός με επέλεξε ως τον καλύτερο φυσικοθεραπευτή να συνεργάζομαι μαζί του». 

Ο κ. Κούγιας εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος και με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου φυσικοθεραπευτή λέγοντας «ήταν παράνομη συμπεριφορά της Αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις». 

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 66χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η Αστυνομία», συμπλήρωσε.

Ερχονται νέες καταγγελίες

Την ίδια στιγμή στην υπόθεση αυτεπάγγελτα παρενέβη ο επικεφαλής της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διέταξε έρευνα για τυχόν ύπαρξη μαύρου χρήματος. Παράλληλα συγγενείς θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη ζητώντας από άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχουν εξαπατηθεί να τον καταγγείλουν στις Αρχές. Στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καταγγελίες σε βάρος του τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ο 66χρονος αν είναι φυσικοθεραπευτής φέρεται να παρίστανε τον νευρολόγο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 15 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας όπως από Αθήνα, Χίο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη. Επίσης, με βάση τις καταγγελίες, ενδεικτικά για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων. Επίσης εξετάζεται μαρτυρία ότι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να καταβάλουν ακόμα και 200.000 ευρώ ενώ τα συνολικά κέρδη εκτιμάται πως αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Δεκέμβριο του 2020 όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 66χρονο στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος οι οποίοι τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο».