Μενού
gunaikoktonia-nikaia
Γυναικοκτονία στη Νίκαια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ακόμα μία γυναικοκτονία έρχεται να προστεθεί στον αιματηρό κατάλογο των γυναικών θυμάτων στην Ελλάδα που από το 2021 μετρά 44 νεκρές. Τελευταίο θύμα είναι μία 50χρονη στη Νίκαια όπου βρήκε τραγικό θάνατο από τον 54χρονο σύζυγό της, ο οποίος κάλεσε το «100» σε κατάσταση μέθης και είπε «έπνιξα τη γυναίκα μου, αν θέλετε ελάτε πάρτε με». Ο 50χρονος κατά την προσαγωγή του έπαθε επιληπτική κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Τραγική φιγούρα στην υπόθεση είναι η 12χρονη κόρη του ζευγαριού η οποία την ώρα της δολοφονίας δεν βρισκόταν στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί διαμένει με συγγενικά πρόσωπα και αναζητείται από την Αστυνομία προκειμένου να καταθέσει για όσα έζησε στο διαμέρισμα επί της οδού Βοσπόρου. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως η 54χρονη υπέστη βασανιστικό θάνατο δια στραγγαλισμού. 

Είχε νοσηλευτεί στο Δαφνί και κακοποιούσε την 54χρονη 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, μόλις τον περασμένο Μάιο, στο Δαφνί ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε ξεσπάσει πολλές φορές την οργή του πάνω στην άτυχη γυναίκα που όπως έλεγε δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξή του. Γείτονες περιγράφουν συστηματική κακοποίηση του θύματος από τον δράστη ο οποίος είχε συλληφθεί το 2017 και 2019 για ενδοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί τον έπαιρναν ακόμα και για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα αφού τον έβρισκαν στο δρόμο σε κατάθεση μέθης χωρίς να μπορεί να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης. 

Γείτονες του ζευγαριού περιέγραψαν συστηματική κακοποίηση του θύματος από τον δράστη. «Μέθαγε, την χτύπαγε, μετά καλούσε ασθενοφόρο, μετά την ξαναχτύπαγε», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της Νίκαιας στην ΕΡΤ καταδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα όσα συνέβαιναν μέχρι που την Κυριακή είχαμε την τραγική κατάληξη.

44 γυναίκες νεκρές στην Ελλάδα

  • 2021: 30 γυναικοκτονίες
  • 2022: 13 γυναικοκτονίες 
  • 2023: 1 γυναικοκτονία