Μενού
kakopoiisi - koritsi
Κακοποίηση κοριτσιού | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με έναν διαφορετικό και αρκετά σοβαρό τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει μία 15χρονη μαθήτρια την αργοπορημένη επιστροφή στο σπίτι της στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσιάζοντας στη μητέρα της ολόκληρη ιστορία διπλού βιασμού. Παρόλο που απώτερος σκοπός της ίδιας ήταν να προσπαθήσει να πείσει γιατί άργησε, η μητέρα της προσέφυγε στις Αρχές όπου και έκανε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό, γεγονός που προκάλεσε και την άμεση κινητοποίησή τους για τον εντοπισμό των «θυτών» του βιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας «cretalive.gr», η μητέρα κατήγγειλε τον διπλό βιασμό του παιδιού της γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι η 15χρονη επρόκειτο να συναντήσει μία φίλη της σε κεντρικό σημείο της πόλης. Όπως αναφέρεται, παρόλο που την ανήλικη την πήγε η γιαγιά της στο σημείο, η αγωνία των γονιών της κορυφώθηκε όταν και καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι καθώς και δεν είχαν και τηλέφωνο, για να επικοινωνήσουν με τη 15χρονη κόρη τους.

Προτού προσφύγουν στις Αστυνομικές Αρχές, οι γονείς της «επικαλέστηκαν» και τη βοήθεια του διαδικτύου, μέσω του οποίου και έκαναν μία διαδικτυακή αναζήτηση μέσω φίλων και γνωστών, μήπως την είχε δει κάποιος.

Η επιστροφή και η ιστορία

Τελικά, σύμφωνα με το cretalive.gr η 15χρονη εμφανίστηκε στο σπίτι μετά τις 10 τη νύχτα και έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς. Εκμυστηρεύθηκε στους οικείους της ότι ενώ περίμενε τη φίλη της, την πλησίασαν δύο νεαροί και την απείλησαν για να τους ακολουθήσει. Την οδήγησαν κοντά στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μποφόρ και εκεί την κακοποίησαν. Φέρεται να είπε ότι δεν τους γνωρίζει αν και τους έχει δει έξω από το σχολείο της.

Η σοβαρότατη καταγγελία κινητοποίησε την αρμόδια υπηρεσία, και η ανήλικη κλήθηκε να δώσει κατάθεση προκειμένου να διαφωτίσει τις έρευνες ως προς τους δράστες.

Η έρευνα από τις Αρχές

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τελικά, και μετά την επίδειξη κάποιων στοιχείων αλλά και τη φωτογραφία του φίλου της, η 15χρονη φέρεται να ανακάλεσε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή λόγω ανηλικότητας.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα που θα αποφανθεί για τη ποινική μεταχείριση του κοριτσιού. Με παρόμοια υπόθεση είχε ασχοληθεί η Αστυνομία και πριν λίγες ημέρες, που αφορούσε καταγγελία νεαρής στο Ηράκλειο για ληστεία σε βάρος της από οδηγό ταξί. Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυε, και ότι σκαρφίστηκε ληστεία για να δικαιολογήσει την αργοπορία της, σύμφωνα με την αστυνομία