Μενού
aspropyrgos
Glomex
  • Α-
  • Α+

Εξαρθρώθηκε σπείρα... μερακλήδων που είχε ρημάξει σπίτια στον Ασπρόπυργο, όμως φαίνεται ότι δεν επρόκειτο και για... τέρατα ευφυΐας μιας κι ανέβαζαν βίντεο με τα κλοπιμαία στο TikTok όπου χόρευαν και σκορπούσαν τα 50ευρα που είχαν κλέψει νωρίτερα, ενώ είχαν φτιάξει μάλιστα και προφίλ όπου αναρτούσαν φωτογραφίες με τα χαρτονομίσματα ανά χείρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτά τα χρήματα αποτελούν μέρος της λείας των 100.000 ευρώ της συμμορίας. Εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές που έγιναν τους τελευταίους 14 μήνες σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο, μετά από επιχείρηση στην οποία, πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια όπου έμεναν στον Ασπρόπυργο, όπου έψαξαν σε ταβάνια και τοίχους ώστε να βρουν κρυμμένα χρήματα και κλοπιμαία.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Θα πρέπει όμως και το κράτος να είναι πιο κοντά στα Τμήματα Ασφαλείας, να καλύπτει περισσότερες ανάγκες και το βασικότερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αποσπούν προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας για φύλαξη στόχων με συνέπεια να μένει αφύλακτη η περιοχή μας. Θα πρέπει λοιπόν το δουν και αυτό το πράγμα ώστε να μπορέσουν απερίσπαστα να κάνουν το έργο τους».

Πώς δρούσε η συμμορία

Οι δράστες παρακολουθούσαν τα σπίτια και έμπαιναν σε αυτά όταν διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Λεηλατούσαν τα δωμάτια και δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα κατοικίδια για να πάρουν τη λεία τους. Οπως αναφέρει θύμα της συμμορίας, «περίμεναν, έφυγε η γυναίκα μου πήγε να πάει να ψωνίσει κάτι. Εκοψαν τα σύρματα από την περίφραξη μπήκαν μέσα, χτύπησαν τα σκυλιά με σίδερα. Το σκυλί το ένα ακόμη η μέση του υποφέρει. Μπήκαν μέσα στο σπίτι, ξήλωσαν τις κάμερες, πήραν ό,τι πήραν, ρήμαξαν το σπίτι, το έψαξαν όλο...».

Ενας 32χρονος φέρεται ως αρχηγός ωστόσο καταλυτικό ρόλο στη συμμορία είχε ένας ανήλικος ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στα αρχεία του κράτους και δεν έχει ταυτότητα. Είναι γνώριμος των Αρχών καθώς έχει εμπλακεί τουλάχιστον 8 φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ληστεία, κλοπές και εμπρησμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου.