Μενού
artemis-koropi
Εξαφάνιση 19χρονης Άρτεμης στο Κορωπί | @Αρτεμις Βασίλη
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτεμις Βασίλη, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν στις 16 Οκτωβρίου 2020 από το Κορωπί. Η τελευταία μαρτυρία ήθελε την νεαρή να βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές Αρχές αλλά και η Interpol. Η μάρτυρας έχει ήδη καταθέσει αλλά δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι νεότερο. 

Σύμφωνα με το STAR, την υπόθεση εξαφάνιση έχει αναλάβει πλέον το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο έχει ανοίξει νέο κύκλο ερευνών. Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλη, Αναστάσιος Ντούγκας, είπε πως εξαρχής η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει λάθη στην υπόθεση αφού το υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την Αρτεμις την ημέρα της εξαφάνισης προήλθε κατόπιν έρευνας των συγγενών. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε τα λάθη που έγιναν στη συγκεκριμένη εξαφάνιση. Δεν μπορεί 2,5 χρόνια μετά να μην έχουμε καμία απάντηση ή μία 19χρονη να έστησε την τέλεια εξαφάνιση» σημείωσε. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια η ΓΑΔΑ. 

Αρτεμις Βασίλη: Η μαρτυρία για το Γκέτεμποργκ 

Υπενθυμίζεται πως μάρτυρας, που έχει καταγωγή από την Αλβανία και έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον ζει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια, σημειώνοντας ωστόσο ότι η νεαρή ήταν ταραγμένη. «Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ηταν άλλη μια κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε: "Πάμε Εμι...". Γυρνάω το κεφάλι και λέω: "Α, Ελληνες είστε;". Ήταν αδυνατισμένη, είχε καρέ μαλλί και φορούσε σκούφο. Η άλλη κοπέλα της μίλησε στα αλβανικά. Εγώ ξέρω και αλβανικά και ελληνικά και κατάλαβα. Ημουν δίπλα στην κοπέλα που αγνοείται και αυτοί δεν μου απάντησαν καθόλου, μόνο το αγόρι κάτι της έλεγε. Οταν τη ρώτησα αν είναι η Αρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να τη βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκαν κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», έχει δηλώσει η μάρτυρας. Οπως προσθέτει η ίδια, «η Αρτεμις δεν μίλησε καθόλου, ούτε ‘‘είμαι εγώ’’ ούτε ‘‘δεν είμαι’’. Ηταν ταραγμένη και φοβισμένη. Εχω δύο κορίτσια και δεν λέω ψέματα. Ξέρω τι πάει να πει να είσαι μάνα. Να μοιάζει τόσο πολύ με την εξαφανισμένη κοπέλα; Αφού την είδα τόσο κοντά, μόνο που δεν την πήρα αγκαλιά...».