Μενού
proedros pomakon - ksylodarmos
Ξυλοδαρμός προέδρου Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ενέδρα στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων πριν από λίγες ημέρες έξω από το σπίτι του στην Ξάνθη. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η επίθεση ήταν τόσο σκληρή, που οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης τον άφησαν αιμόφυρτο και αναίσθητο στο σημείο. «Όπως κυκλοφορούσα στον δρόμο, ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στο στομάχι που έπεσα κάτω. Μετά, με πλάκωσαν με κλωτσιές στο κεφάλι και στα πλευρά μου», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι οι κλωτσιές που δέχθηκε στο κεφάλι ήταν τόσο σκληρές, που τον άφησαν χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο κ. Ιμάμ, μετά και από αυτήν την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε, έφτασε με δυσκολία στο σπίτι του, όπου εκεί διαπίστωσε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν πάρει μόνο τα χρήματά του και όχι ό,τι άλλο κουβαλούσε μαζί του εκείνη τη στιγμή. Το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι έκλεψαν μόνο τα χρήματά του και όχι κάτι άλλο, τον έκανε να μπει σε σκέψεις ότι η επίθεση που δέχθηκε δεν ήταν μία απλή ληστεία. «Υποψιάζομαι περισσότερο ότι αυτοί που το έκαναν αυτό είναι άνθρωποι του Ερντογάν, οι οποίοι και βρίσκονται παντού στη Θράκη και λιγότερο ένα τυχαίο περιστατικό», είπε σχετικά με την επίθεση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Τούρκο πρόεδρο.

Το παρελθόν με τον Ερντογάν

Ο Αχμέτ Ιμάμ δεν είναι... καινούργιος σε ό,τι αφορά στη «σύγκρουσή» του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως εκδότης Πομακικής εφημερίδας και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με ανθρώπους του τουρκικού προξενείου, ενώ δεν παύει να ασκεί συχνή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο. «Ο Ερντογάν θέλει να απομονώσει τους Πομάκους και να τους κάνει τους αυριανούς Γενίτσαρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια του Αχμέτ Ιμάμ φοβάται, σύμφωνα με τον ίδιο, να κυκλοφορεί τη νύχτα καθώς πέρα από τον ξυλοδαρμό του, ο μόλις 6χρονων εγγονός του είχε βρει μία σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του. «Η σφαίρα που βρήκε ο εγγονός μου δεν είναι από κυνηγετικό όπλο, αλλά από στρατιωτικό όπλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων. Άξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση των θυτών του ξυλοδαρμού και αναμένεται να κάνουν συλλήψεις τις επόμενες ώρες.