Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Θετικά και ευχάριστα μπορούν να χαρακτηριστούν τα νέα, που έρχονται από το νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς το μόλις 2,5 ετών αγοράκι, που όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες είχε πιει χημική σκόνη, τύπου tuboflo, βγήκε από την ΜΕΘ της κλινικής Παίδων όπου νοσηλευόταν και πλέον βρίσκεται σε θάλαμο της Παιδιατρικής κλινικής.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, το παιδί αναμένεται αύριο να λάβει και εξιτήριο. «Αναμένεται αύριο το παιδί να λάβει εξιτήριο αφού η υγεία του βαίνει συνεχώς βελτιούμενη και τα νέα είναι καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα ο ίδιος εφιστά γενικότερα την προσοχή των γονιών ώστε να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Να προσέχουν οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα με πρόσβαση σε επικίνδυνα χημικά υγρά». Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα (30/1) όταν το αγοράκι κατάπιε tuboflo, σε περιοχή των Χανίων. Αρχικά το παιδί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε αμέσως, ενώ κρίθηκε από τους γιατρούς απαραίτητη η διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε άμεσα με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και εισήλθε στη ΜΕΘ Παίδων.