Μενού
pateras-antonios
Κιβωτός του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς ο πατήρ Αντώνιος και οι υπόλοιποι τέσσερις εργαζόμενοι στις δομές, οι οποίοι επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργηματικών ή πλημμεληματικών πράξεων, όπως ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανηλίκων και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αναμένεται να προχωρήσουν στην εξαίρεση της εισαγγελέως ανηλίκων, Κατερίνας Κοπελάκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του dikastiko.gr, οι συνήγοροι του ιερέα, που κλήθηκε ως ύποπτος για βαρύτατα και απαξιωτικά αδικήματα ζήτησαν νέα προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις των συνολικά 5 υπόπτων, αλλά υπήρξε προφορική άρνηση της εισαγγελέως, παρότι η υπεράσπιση έλαβε αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας (που σχηματίστηκε από τον Μάιο του 2022) στις αρχές Ιανουαρίου. Η σχετική άρνηση φέρνει, όπως όλα δείχνουν, αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως και αναφορά σε βάρος της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αίτηση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Τι αναμενόταν να υποστηρίξει στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» του ANT1, ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έχει συγκεντρώσει υλικό που θα καταδεικνύει την πολύ στενή σχέση μεταξύ του ίδιου και του 19χρονου. Πρόκειται για δηλώσεις και τοποθετήσεις του νεαρού αγοριού που έγιναν ακόμα και πριν λίγους μήνες υπέρ του ιδρυτή της «Κιβωτού». Αναφορικά με τον 15χρονο, ο πατήρ Αντώνιος θα υποστηρίξει ενώπιον των εισαγγελέων ότι οι ημερομηνίες που φέρεται να τελέστηκαν τα περιστατικά ασέλγειας δεν συμπίπτουν με την παρουσία του ίδιου στις αντίστοιχες δομές. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ αναμένεται να παρουσιάσει τα στοιχεία κινήσεων, το ποιος μπαίνει και βγαίνει δηλαδή στις δομές.

Επιπλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, ανέφερε ότι ο πατήρ Αντώνιος θα έχει σαν υπερασπιστική του γραμμή τη δολοφονία χαρακτήρα, καθώς αυτό που επιδιώκει είναι να καταπέσουν οι κατηγορίες για ασέλγεια. Αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολύ ισχυρές και σοβαρές μαρτυρίες, ενώ τα παιδιά που προχώρησαν στις καταγγελίες έχουν τη στήριξη και άλλων προσώπων. «Ο πατήρ Αντώνιος ή θα παρουσιαστεί με το ράσο ελεύθερο ή με χειροπέδες στα χέρια», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, επισημαίνοντας ότι η μη παρουσία του όλο αυτό το διάστημα εντάσσεται στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής που ακολουθεί.