Μενού
Nosokomeio - agori
Αγόρι σε Νοσοκομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τις στιγμές αγωνίας, που βίωσε ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του μικρού αγοριού 2,5 ετών που κατάπιε χημική σκόνη tubolfo στα Χανιά μετέφερε ο παππούς του αγοριού, η υγεία του οποίου εμφάνισε σημαντική βελτίωση και νοσηλεύεται πλέον εκτός ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη. Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News» εμφανίστηκε και επίσημα αισιόδοξος για την υγεία του εγγονού του, αναφέροντας ότι το παιδί, πλέον, είναι πολύ καλά, αλλά και ότι μπέρδεψε τη χημική σκόνη με ζάχαρη.

«Καλά είναι. Πολύ καλά είναι. Πέρασε τον κίνδυνο. Φοβήθηκαν μην πείραξε (σ.σ. η σκόνη) τον οισοφάγο και χάσει τη φωνή. Σώθηκε το παιδί παρά τρίχα».
Είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός γονιού. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα διέφυγε της προσοχής της 20χρονης μητέρας του, με το μικρό αγοράκι να καταπίνει μικροποσότητα  του καθαριστικού, είπε σχετικά ο παππούς του παιδιού, που βγήκε από την εντατική και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο πώς το παιδί κατανάλωσε το tuboflo.

«Αυτό το tuboflo το είχε η κόρη μου που καθάριζε τον νεροχύτη. Το αφήνει εκεί πάνω στο ψυγείο για να πάρει ένα πανί. Δεν το πρόσεχε. Κι ο μικρός πήγε από πίσω. Σε δευτερόλεπτα. Πήρε την καρέκλα και άπλωσε το χέρι σε αυτήν τη σακούλα και το έριξε κάτω στα πλακάκια. Δευτερόλεπτα δηλαδή και μετά αυτός έβαλε την γλώσσα. Νόμιζε ότι είναι ζάχαρη» ανέφερε ο παππούς του παιδιού.

Το χρονικό της νοσηλείας

Ο παππούς του, συνεχίζοντας, επισήμανε ότι «δεν το κατάπιε κάτω. Το έβγαλε αμέσως. Έκανε αμέσως εμετό και δεν έμεινε στο στομάχι» περιγράφει ο παππούς, επισημαίνοντας πως το 2,5 ετών αγοράκι ξέσπασε σε κλάματα όταν η μητέρα είδε την πεσμένη σακούλα στο πάτωμα και έντρομη αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια διασωληνώθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο. Μετά το πήγαμε στα Χανιά. Μετά μας είπαν να το πάμε στο πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο. Έβαλαν τον σωλήνα με την κάμερα να δουν αν έχει πειράξει το στομάχι, το λαρύγγι. Αλλά ευτυχώς δεν έχει πειράξει». Μετά τη νοσηλεία στη ΜΕΘ το παιδάκι ξέφυγε τον κίνδυνο και πλέον νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο 24ωρο να λάβει και εξιτήριο από το νοσοκομείο.