Μενού
xioni
Χιόνι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το κύμα κακοκαιρίας και η σφοδρότητα που θα έχει, που έφτασε να γίνει αιτία για «πόλεμο» μεταξύ των μετεωρολόγων και των ειδικών του καιρού, ετοιμάζεται να πλήξει και την Αττική. Σύμφωνα με τα μοντέλα, από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα όπως ενημέρωσε και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναμένεται να εκδοθεί και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ενημέρωσε με ανάρτησή του πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς «υπάρχει ακόμη μια αξιοπερίεργη διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων», υποψηφιότητα από την Κυριακή και έπειτα για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα δίνουν οι παρακάτω περιοχές :

  • Πήλιο
  • Σποράδες
  • Εύβοια
  • Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική
  • Ανατολική Πελοπόννησος
  • Νησιά του Αιγαίου

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Μέχρι και το Σάββατο, για την...

Posted by Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos on Thursday, February 2, 2023

Μαρουσάκης: «Ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, και τα όσα ανέφερε το πρωί της Παρασκευής: «Μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας περίπου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ο ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός, οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες αλλά και οι βροχές - καταιγίδες στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα.»


Αρναούτογλου: «Χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια»

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου, επίσης με ανάρτησή του σημείωσε πως: «Τα τελευταία λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά  όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη!  Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα!».

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας είχα αναφέρει μέσα από το δελτιο καιρού της...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, February 2, 2023