Μενού
lesbos - xionia
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στη Λέσβο | Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Χιόνια στη Λέσβο έχει φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με τις πρώτες εικόνες που έρχονται στο νησί να δείχνουν ότι το έχει «στρώσει» στις ορεινές περιοχές του Πλωμαρίου. Ειδικότερα, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, τα χιόνια έχουν πέσει στο Μεγαλοχώρι της Λέσβου, όπου και έχει καλύψει δασικές περιοχές, αλλά και τις στέγες των σπιτιών.

Στις φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς και το πώς «γιόρτασαν» οι κάτοικοι της περιοχής την επέλαση του χιονιά, γράφοντας 2023 στο χιόνι και καλωσορίζοντας με αυτόν τον τρόπο και επίσημα την έναρξη του χειμώνα στο νησί. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο κρύος καιρός, ο οποίος θα συνδυαστεί με χιονοπτώσεις, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02MM7H1XkaK8KNbHAVoLovBEkD8WjViUs62Qk99f5fEzwWMLjfNeGLZfG1TN5eJ7M3l&id=100077470277516

Πτώση θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς - Χιόνια και μέσα στην Αθήνα

Πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα, με κύρια χαρακτηριστικά, τον ισχυρό παγετό που θα είναι ολικός στα βόρεια, τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στην Αττική, καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανάλυση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr αιτία για αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, η οποία θα χαρακτηριστεί από την ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων που θα εκτείνεται από τη Βορειοδυτική Αφρική έως τη Σκανδιναβία που σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη θα επιτρέψει την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα χαρακτηριστεί από την κίνηση μικροδιαταραχών στην ανώτερη τροπόσφαιρα από τα βορειοανατολικά πρoς την χώρα μας και οι οποίες θα συμβάλουν στην εκδήλωση σημαντικών χιονοπτώσεων στην ανατολική και νότια χώρα. Πιο αναλυτικά κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 05/02 έως την Τρίτη 07/02, στη χώρα μας αναμένουμε:

  • Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σταδιακά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από βορρά πρoς νότο, η οποία και θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 8-10 και τοπικά 10-12 βαθμών.
  • Χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα (στα ηπειρωτικά έως και σε πεδινά τμήματα) αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με έμφαση τις Σποράδες, την νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Αττική, τις Κυκλάδες, την Aνατολική Πελοπόννησο, και την Κρήτη.
  • Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε τμήματα της Θράκης, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Χαλκιδικής. 
  • Ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Ισχυρός παγετός στα βόρεια, όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA