Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία στην Αττική | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αρχίζει να δείχνει τα δόντια της στην Αττική και σταδιακά ξεκινά η διακοπή σε δρόμους όπου υπάρχουν προβλήματα. Ετσι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Αστυνομία ενημερώνει για το κλείσιμο οδών προκειμένου οι πολίτες να αποφεύγουν την ταλαιπωρία.  Σύμφωνα με τελευταία έχει διακοπεί λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Διονύσου), από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση “Άγιος Πέτρος”. Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων υπάρχει στην ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα από τη Χ/Θ 5.000 (πρατήριο καυσίμων Revoil) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

 • δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000)
 • στην επαρχιακή οδό Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (Βασιλικά Κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο
 •  Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο. 
 •  Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από έξοδο Αγίου Στεφάνου έως έξοδο Καπανδριτίου διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 • Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε.Ο Ελευσίνας - Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5.000 (Πρατήριο Καυσίων Revoil - Πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30.000). Διεξαγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων 2. Αποκαταστήθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας από έξοδο Αγ. Στεφάνου έως έξοδο Καπανδριτίου. 
 • Διακοπή της κυκλοφορία των οχημάτων 1) Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου από το ύψος της συμβολή της με την οδό Ανατολής, προς Υμηττό 2) Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό. 
 • Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η περ. οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης (Λεωφ. Διονύσου) από το ύψος Γ.Σ.Ν.Α. 414 έως την περιοχή προ ανατολής Νέας Μάκρης
 • Η κυκλοφορία των οχημάτων στη N.E.O. AΘHNΩN - ΛAMIAΣ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα διόδια Αφιδνών μέχρι τον κομβο Οινόφυτων διεξάγεται μόνο με τη χήση αντιολισθητηικών αλυσίδων
 • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Α/Κ Καλυτφτάκη μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων

Από το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
 • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο
 • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06.00 σήμερα το πρωί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Τέλος, από τις 18:00 το Σάββατο (4/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.