Μενού
xioni
Χιόνι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέο μήνυμα εστάλη από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» σε περιοχές στα βόρεια της Αθήνας, καθώς ήδη η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας, με σφοδρή χιονόπτωση να σημειώνεται από το πρωί σε αρκετές περιοχές της βόρειας Αττικής. Το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

112
Μήνυμα του 112

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Αττική τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική αύριο, Δευτέρα (6/2), λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (5/2). Συγκεριμένα, η απόφαση αφορά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, στις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Ακόμα, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.