Μενού
leros
Ναυάγιο στη Λέρο
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τρία πλοία του Λιμενικού και ένα Super Puma για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, όπου ναυάγησε λέμβος με μετανάστες. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από αναφορά ιδιώτη για ύπαρξη σορού στη θάλασσα. Προσώρας έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, μιας γυναίκας – η σορός που εντοπίστηκε αρχικά – και ενός παιδιού, ενώ αρκετά άτομα εκτιμάται ότι αγνοούνται.  

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ έρευνες διεξάγονται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες 41 άτομα έχουν διασωθεί, ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πόσα άτομα βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται βρέφη, γυναίκες, καθώς και άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. 

leros

Πλακιωτάκης: Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής,  διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες,  συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και συνέχισε.

leros

«Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».