Μενού
leros
Ναυάγιο στη Λέρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στους 38 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών μετά τη βύθιση λέμβου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, ενώ ανασύρθηκε νεκρή μία γυναίκα. Παράλληλα, τρία παιδάκια, δύο αγοράκια και ένα κορίτσι, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση κατέληξαν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα παιδάκι που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να το επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηριζόταν ως πολύ κρίσιμη, με το παιδί δυστυχώς να μην τα καταφέρνει τελικά. Επίσης, άλλα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί και αυτά στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας τους ήταν κρίσιμη και τελικά εξέπνευσαν λίγο αργότερα.  

Από τους διασωθέντες, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνολικά έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ 33 άτομα φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma