Μενού
sepolia-mitera
Η 37χρονη μητέρα της ανήλικης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια καθώς ετοιμάζονται νέα εντάλματα σύλληψης. Την ίδια στιγμή, η δικηγόρος του Ηλία Μίχου, του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, υποστηρίζει πως ο πελάτης της δεν αποδέχεται την κατηγορία της μαστροπείας και υποστήριξε πως η μητέρα συνελήφθη διότι το παιδί έπεσε σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. 

«Αυτή η υπόθεση είναι θλιβερή, είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινωνία και τα δικανικά χρονικά. Δεν έχει ξαναέρθει τέτοια υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για την εμπλοκή του 54χρονου για την περίπτωση μαστροπείας», δήλωσε η Μαρία Κουρτέση στο MEGA. «Δεν τίθεται ζήτημα εάν αμφισβητείται ευθέως αυτό που κατέθεσε το παιδί, αλλά το πως διασταυρώνεται αποδεικτικά αυτό το οποίο λέει. Το θέμα είναι ότι επειδή από μόνη της μία κατάθεση είναι ελλιπές αποδεικτικό μέσο και θα πρέπει να διασταυρωθούν οι καταθέσεις του παιδιού. Στα κακουργήματα της μαστροπείας κατάσχουμε υλικό, ψηφιακά πειστήρια, τα οποία ερευνούν οι Αρχές ενδελεχώς. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών. Εκεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και με επίσημη απάντηση της εφαρμογής Blindchat δεν έχει βρεθεί εγκατεστημένη, αλλά ούτε έχουν βρεθεί οι υπόλοιπες εφαρμογές, όπως το Tinder, και αναζητήσεις σε site», σημείωσε. 

Η δικηγόρος ισχυρίστηκε πως δεν έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του Ηλία Μίχου στη μαστροπεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος για αυτή την κατηγορία: «Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ.: την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα, τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται. Δεν έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του στη μαστροπεία. Θα πρέπει να βρεθεί ένα μήνυμα, μία επαφή, να βρούμε ένα συνοδό αποδεικτικό στοιχείο. Δεν υπάρχει».

«Το κοριτσάκι αυτό είναι ένα θύμα μία φοβερής ιστορίας από πολλούς παιδόφιλους. Εδώ όμως κανένας δεν προβληματίστηκε πως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε τέσσερις μήνες, τόσοι άνδρες, τόσες συνευρέσεις, τόσες κακοποιήσεις, κανένας δεν κατάλαβε; Ούτε η οικογένεια, ούτε η γειτονιά; Πως μπορεί ένα παιδί που είναι σε δυσμενή θέση να δίνει καταθέσεις; Πως μπορεί αυτό το παιδάκι να εξηγήσει στον ίδιο του τον εαυτό πως γίνεται μέσα σε τέσσερις μήνες να είχε συνομιλήσει με 213 άτομα, να έχει συνευρεθεί με 40-50 άτομα, να έχει τόσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί, να βρίσκεται με τόσα χρήματα. Έρχεται λοιπόν στην τέταρτη κατάθεσή του και από τις αντιφάσεις του συλλαμβάνεται η ίδια του η μητέρα», είπε η Μαρία Κουρτέση.