Μενού
kibotos toy kosmoy
Κιβωτός του Κόσμου | Eurokinissi, Pixabay, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στους εισαγγελείς ανηλίκων απάντησε σήμερα (23/2) ο πατέρας Αντώνιος στις εις βάρος του καταγγελίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και ηθική αυτουργία σε σωματική κακοποίηση φιλοξενούμενων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο ιδρυτής της Οργάνωσης αρνείται όσα του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» τις καταγγελίες και κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες» από άτομα που «εποφθαλμιούν» την «Κιβωτό». 

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για ψεύδη, ενώ χαρακτήρισε «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» τις καταγγελίες των δύο αγοριών για ασέλγεια. Υποστηρίζει πως συντάχθηκαν αόριστα κατηγορητήρια και κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση» του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος, ο οποίος «περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του». Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για ανύπαρκτη ποινική υπόθεση και καταγγέλλει πως παιδιά που διέψευσαν τον 19χρονο «υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

  1. Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα.  Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης(!!!).
  2. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.
  3. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.
  4. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.
  5. Μία μόνη παρατήρηση: παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.
  6. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της.

Το πόρισμα για τα χρήματα 

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ και να κατατεθεί το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχει παραδεχτεί στις Αρχές πως έκανε ανάληψη 350.000 ευρώ από θυρίδα της «Κιβωτού», υποστηρίζοντας πως προορίζονταν για λειτουργικά έξοδα. «Υπάρχουν πρόσωπα τρομερά προβεβλημένα που έχουν σκοπό να σταθούν στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου στον «αέρα» της εκπομπής που παρουσιάζει.