Μενού
mpampis anagnostopoylos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώ ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει στη φυλακή για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, μπροστά στο μωρό τους στα Γλυκά Νερά, οι εξελίξεις «τρέχουν» για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα, τον Μάιο του 2021. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των γονιών του γυναικοκτόνου για την επιμέλεια της Λυδίας και πλέον θα μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί μία φορά την εβδομάδα μέσω ηλεκτρονικών μέσων. 

Η Λυδία θα παραμένει στις Φιλιππίνες με την οικογένεια της θείας της ενώ ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε πως είναι «ευχαριστημένος γιατί ο πατέρας της Λυδίας δεν θα την δει ποτέ ξανά». «Είμαι βέβαιος ότι θα χαρείτε να μάθετε ότι το ελληνικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της εγγονής μου Λυδίας. Θα μείνει στις Φιλιππίνες ώστε να μεγαλώσει με την αδερφή της Καρολάιν και την οικογένειά της. Στον παππού και στη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της, θα επιτρέπεται να κάνουν μία βιντεοκλήση διάρκειας μίας ώρας κάθε εβδομάδα, για να επικοινωνούν μαζί της», είπε ο κ. Κράουτς στον ΑΝΤ1. 

«Φυσικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Λυδία να κάθεται μπροστά από μία οθόνη για να ακούει κάποιον που δεν γνωρίζει και που της μιλάει σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίνει. Φυσικά είμαι ευχαριστημένος διότι αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Λυδίας δεν θα τη δει ποτέ ξανά και κανένας δεν θα χρειαστεί να της δώσει όλες αυτές τις αμήχανες εξηγήσεις. Επίσης, όταν συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να επιβάλλεις σε ένα βρέφος να συμμετέχει σε μία βιντεοκλήση, είμαι σίγουρος ότι ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα θα σταματήσουν την προβληματική παρενόχλησή τους» συμπλήρωσε. 

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει για την υπόθεση. Τώρα αναμένω να μάθω τι θα συμβεί με την έφεση που άσκησε ο δολοφόνος στις 28 του μήνα. Η Σουζάνα δεν θα ήθελε να μιλήσει ακόμη για ό,τι έχει σχέση με τη δολοφονία της κόρης μας και για οτιδήποτε αφορά στην τρέχουσα κατάσταση της εγγονής μας. Ο θάνατος της Καρολάιν επηρέασε πολύ τη Σουζάνα. Δεν είναι πια το ίδιο πρόσωπο και εξακολουθεί να θρηνεί καθημερινά για το πολύτιμο παιδί μας. Οταν δολοφονήθηκε η Καρολάιν η ζωή και ο λόγος να ζει τελείωσαν ουσιαστικά για εκείνη και έτσι ο δολοφόνος της κόρης μας αφαίρεσε δύο ζωές. Εγώ συνεχίζω να αλληλεπιδρώ με τα μέσα ενημέρωσης καθώς είναι ο τρόπος μου να κρατήσω ζωντανή τη φλόγα της ανάμνησης της ζωής της κόρης μου», κατέληξε ο Ντέιβιντ Κράουτς.