Μενού
leoforeio
Λεωφορείο ΟΑΣΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο διάλογος για την κατάσταση στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ έχει πάρει «σάρκα και οστά» μετά και τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες εβδομάδες με την πτώση εσωτερικής οροφής σε λεωφορείο που κινούνταν προς την περιοχή της Καλλιθέας, αλλά και τις ευρύτερες καταγγελίες επιβατών και οδηγών λεωφορείων για σπασμένα τζάμια και ελαττωματικές πόρτες. Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί από τους οδηγούς καταγγέλλουν ότι προχωρούν στις επισκευές των λεωφορείων μόνοι τους, ενώ επιβάτες αναφέρουν ότι ο «αρχαίος στόλος» ενέχει αρκετούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ακόμη «δρομολογίου- τρόμου» αποτελεί το λεωφορείο Α1, το οποίο εκτελεί το εξυπηρετεί τις περιοχές του Πειραιά μέχρι και τη Βούλα. Το εν λόγω λεωφορείο, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, την Τετάρτη (15/3) σταμάτησε στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθώς ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του οδηγού και των επιβατών που κόλλησαν τα δύο φύλλα της πόρτας με ταινία. Ωστόσο όπως σημειώνεται στην ίδια καταγγελία μπροστά στον σταθμό Εδέμ το φύλλο της πόρτας έπεσε στον δρόμο ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

https://www.facebook.com/menoume.energoi/posts/924407958897838

Τι αναφέρεται στην καταγγελία

«Καλημέρα σήμερα στο λεωφορείο Α1 προς Βούλα έγινε το εξής: Αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου μπροστά από Νιάρχος γιατί το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει. Ευτυχώς οι επιβάτες το συγκράτησαν και ο οδηγός συγκράτησε τα 2 φύλλα με ταινία. Επίσης ενημέρωσε ότι δεν θα ξανανοίξει την μεσαία πόρτα για λόγους ασφάλειας. Ωστόσο, μπροστά από τον σταθμό Εδέμ και ενώ το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση,το ξεχαρβαλωμένο φύλλο δυστυχώς έπεσε προς την μεριά του δρόμου. Ο οδηγός συγκράτησε πάλι τα φύλλα με ταινία και προχώρησε κανονικά. Μέχρι Γλυφάδα που κατέβηκα εγώ δεν ξαναπροέκυψε θέμα. Αν και οδηγός και επιβάτες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό μέσα σε λεωφορείο την ώρα που κινείται με κόσμο μέσα. Είναι θέμα ασφαλείας και με όλα αυτά που γίνονται σκέφτηκα να το αναφέρω παρόλο που κανένας δεν τραυματίστηκε».

Η απάντηση της ΟΣΥ

Το περιστατικό παραδέχθηκε και η ΟΣΥ, υποστηρίζοντας όμως πως η πόρτα δεν ξεκόλλησε δεύτερη φορά. Επίσης έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και κυρίως για τον οδηγό και τον λόγο για τον οποίο δεν ακινητοποίησε άμεσα το όχημα ώστε να το εκκενώσει βάσει των κανονισμών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.