Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής τάε κβον ντο Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

Η πληροφορία από τα θύματα του πως τις τελευταίες ημέρες ο 44χρονος προπονητής του Ταε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη ασελγούσε σε μια 15χρονη αθλήτρια οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης και έτσι οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως εφόσον δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα τότε θα αποκαλυφθεί εάν στα «δίχτυα» του 44χρονου είχαν πέσει και άλλα κορίτσια τα οποία παρέσυρε είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι του προκειμένου να τα βιάσει.

Από την πλευρά του ο 44χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του στον ανακριτή. Οι κοπέλες που έπεσαν θύματα του στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του στην αρμόδια εισαγγελία. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησαν την έρευνα τους στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι «ο προπονητής τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει με τον ανωτέρω τρόπο δράσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε κοριτσιών, τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις». Επίσης κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Οι γονείς των παιδιών που προπονούνταν με τον 44χρονο βρίσκονται σε σοκ. Όπως έλεγαν ο προπονητής έπαιρνε μικρές αθλήτριες ακόμα και από τα σχολεία τους ενώ, σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οικογενειών τους πήγαινε ακόμα και στα σπίτια τους για φαγητό ακόμα και διακοπές μαζί τους. Επίσης συνόδευε τα κορίτσια σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα στο γυμναστήριο εντοπίστηκε στον ημιόροφο και ένας χώρος που χρησιμοποιούσε σαν μικρό διαμέρισμα ο 44χρονος ενώ σύμφωνα με γονείς στο συγκεκριμένο σημείο κορίτσια άλλαζαν ρούχα μετά από προπόνηση. Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία, σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, σχετικά με την επιρροή που ασκούσε στα θύματά του.

«Τον έβλεπα σαν θεό μου», θα πει ένα από τα θύματα, ενώ ο ίδιος ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο. Απειλούσε ότι αν αποκαλύψουν τα όσα συνέβαιναν θα αυτοκτονούσε και θα ήταν υπεύθυνα τα ίδια τα κορίτσια. Και όλα αυτά πίσω από το προφίλ του οικογενειάρχη και του καλού επαγγελματία που είχε «χτίσει». Από την πλευρά του, ο Γ. Χατζηδοπαυλάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο, τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» του Alpha, ότι ο 44χρονος δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε αγώνες και άλλες αθλητικές διοργανώσεις Τάεκβοντο, με αποτέλεσμα να φεύγουν παιδιά από τη σχολή του, καθώς επιθυμούσαν τη συμμετοχή σε τέτοια events. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν φέρεται να πρόδιδε τη δράση του.