Μενού
maria-tsalla
Η φερόμενη ως Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Ενα κατασκοπευτικό «θρίλερ» σε εξέλιξη βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα, μετά και την ανακοίνωση που έκανε η ΕΥΠ για την ύπαρξη κατασκοπευτικού δικτύου από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έχει η 35χρονη φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη ραπτικής, η οποία αποδείχθηκε ότι παρά το «αδύναμο προφίλ» που παρουσίαζε επρόκειτο για μία κατάσκοπο που ανήκε σε επίλεκτη ομάδα Ρώσων κατασκόπων, τους «Illegals» στους οποίους και ανήκε ο σύντροφός της που δραστηριοποιούνταν στη Βραζιλία.

Στο επίκεντρο των ερευνών από τις Αρχές  έχει μπει, παρόλο που η «Τσάλλα» ή αλλιώς Αλεξάντροβνα έχει φύγει από τη χώρα από τον περασμένο Ιανουάριο, επικαλούμενη ότι θα κάνει ταξίδι στην Άπω Ανατολή, μία εκκλησία παραχριστιανικής οργάνωσης στη Γλυφάδα, στην οποία η φερόμενη ως μητέρα της Μαρίας Τσάλλα ήταν τακτικός μέλος. Το γεγονός ότι η φερόμενη ως μητέρα της αποτέλεσε μέλος της αίρεσης χρησιμοποιήθηκε από το κατασκοπευτικό δίκτυο της Ρωσίδας κατασκόπου, καθώς από εκεί «ψάρεψε» και τον ηλικιωμένο που στη συνέχεια υπέγραψε ως μάρτυρας τα χαρτιά, που απαιτούνταν προκειμένου η Αλεξάντροβνα να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα.

Στον χώρο της οργάνωσης, που φέρει το όνομα «Αναγέννηση» και βρίσκεται όπως προαναφέρθηκε στη Γλυφάδα, συναντήθηκαν και η Αναστασία Τσάλλα με τον 75χρονο άνδρα. Ο ίδιος, μιλώντας για την επικοινωνία που είχε με το δίκτυο της κατασκόπου, ανέφερε ότι δέχθηκε ένα τηλέφωνο από τη μητέρα κατά τη διάρκεια του οποίου τού ανέφερε ότι πέθανε ο άνδρας της και «τρέχει» τη διαδικασία, για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα η κόρη της, Μαρία. Μάλιστα είχε επικαλεστεί ότι η κατάσκοπος είχε έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να σπουδάσει.

Πώς τον «ψάρεψαν»

Ηταν τέτοιο το δέσιμό του με μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας που έμενε και αλλού που τον οδήγησε να την βοηθήσει τόσο πολύ, ώστε να μεταβεί στην Χαλκίδα, στο Αλιβέρι για να επιβεβαιώσει. Ο 75χρονος δεν γνώριζε πως η πραγματική Αναστασία Τσάλλα είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια και πως αυτή με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν μυστική πράκτορας. Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου, που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα.

Οπως μαρτυρά και η επιγραφή της έξω από τις εγκαταστάσεις της στη Γλυφάδα, επρόκειτο για μια αίρεση Ευαγγελιστών που διατείνεται πως διδάσκει θείον κήρυγμα. Εχει έδρα ένα γωνιακό διαμέρισμα στη Δάφνη και η εκκλησία της βρίσκεται στην Γλυφάδα. Διατηρεί μάλιστα και κανάλι στο youtube μέσω του οποίου αποκαλύπτουν την δράση τους. Σε αυτές τις συναγωγές με φόντο τον ξύλινο σταυρό και εικόνες του Χριστού και της Παναγίας κάνουν τις συναθροίσεις του χωρίς παρουσία ιερέα. Ο 75χρονος υποστηρίζει πως γνώριζε την μητέρα, η οποία έμενε στα Πατήσια εκείνο το διάστημα, και είπε πως για πρώτη φορά την συνάντησε σε έναν στέκι στη Γλυφάδα, που όπως αποκαλύφθηκε δεν είναι άλλο από αυτή την παραχριστιανική αίρεση στη Γλυφάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA