Μενού
astynomia
Αστυνομία | Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στο Λαγονήσι και γιατί ο δράστης πυροβόλησε τους δύο νεαρούς, η μητέρα του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας, μίλησε για το σοκ που υπέστησαν οικογενειακώς και την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην ομαλότητα. Η επίθεση κατά των παιδιών έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην οδό Κολοκοτρώνη, όταν ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπός, πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα ο γιος της να δεχθεί σφαίρα στον μηρό.

«Γύριζαν από βόλτα. Προσπερνάνε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ακούν να ανοίγει η πόρτα και αμέσως μετά ο γιος μου νιώθει ένα τσούξιμο στο πόδι. Τους πυροβόλησε πισώπλατα. Μετά από λίγο πέσανε στα γόνατα και τον παρακαλούσαν "Μην μας σκοτώσετε". Πέταξαν τα τσαντάκια τους γιατί υπέθεσαν ότι πρόκειται για ληστεία. Αυτός μιλούσε σε μια γλώσσα, δεν ήταν αγγλικά. Τα παιδιά ήταν σε σοκ. Τράβηξε τον γιο μου από τον ώμο και τον πήγαινε προς το αυτοκίνητο, ο γιος μου απώθησε το χέρι του και έτσι κατάφεραν και του διέφυγαν. Κρύφτηκαν σε ένα οικόπεδο, πίσω από έναν θάμνο. Ο ένας πήρε την Αστυνομία και ο γιος μου πήρε εμάς και πήγαμε και τον πήραμε. Το παιδί μου είδε έναν, δεν είδε δεύτερο. Εκτός αν υπήρχε και δεν τους είδε. Δεν θυμάται όμως τι φόραγε, αν είχαν καλυμμένο το πρόσωπο τους. Είναι μικρά παιδιά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί όλα αυτά, όχι δεν έχουν πει τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι σε σοκ. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε για ποιον λόγο έγινε αυτή η επίθεση. Ούτε τους είπε κάτι, ούτε τίποτα. Τον προσπεράσανε και μετά πυροβόλησε» είπε αρχικά η μητέρα του τραυματία.

Κληθείσα να σχολιάσει αν ο γιος της κι ο φίλος του είχαν προηγούμενα ήταν κατηγορηματική: «Οχι, όχι, είναι και δυο άριστοι μαθητές, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Ποτέ δεν έχουν τσακωθεί για να πούμε μήπως έγινε για αυτό ή για αυτό. Δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε.

Εννοείται ότι θέλουμε να βρεθεί ο δράστης για να δούμε και ποια ήταν τα κίνητρα του. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο. Εννοείται να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που κάθονται τα παιδιά. Δεν μπορούμε τώρα να σκεφτόμαστε να τα αφήσουμε να πάνε μία βόλτα. Στο Λαγονήσι έγινε, ούτε στο κέντρο, ούτε σε κάποια κακόφημη περιοχή» πρόσθεσε.

Κλείνοντας μίλησε για την υγεία του παιδιού της λέγοντας: «Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, δεν ακούμπησε το κόκαλο η την κεντρική αρτηρία για να έχουμε τα χειρότερα. Μένουμε στο Λαγονήσι και ο μικρός δεν θέλει να ξανά γυρίσει πίσω».