Μενού
biasmos-anilikoy
Βιασμός ανηλίκου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την άμεση αποπομπή του γιατρού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμών του 11χρονου στο Ηράκλειο της Κρήτης, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την απόφασή του να ενεργοποιείται όταν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του στη φρικιαστική υπόθεση. «Μόλις ο εισαγγελέας επιβεβαιώσει την εμπλοκή του γιατρού, τότε θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες και θα τεθεί άμεσα σε αργία» είναι η εντολή του κ. Πλεύρη, με τις εξελίξεις στην υπόθεση να είναι καταιγιστικές. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε -και 16 ετών σήμερα- αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του.  Οι Αρχές πέρα από τον γνωστό στην Κρήτη μουσικό, έχουν ταυτοποιήσει έναν ακόμα Ηρακλειώτη, ηλικίας 46 ετών. Μάλιστα, αναζητούνται συνολικά 29 χρήστες σελίδας στο διαδίκτυο που είχε φτιάξει ο ο 66χρονος και εκεί είχε ανεβάσει, φωτογραφίες του παιδιού για να «αλιεύσει» όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και από άλλες ομάδες. Παράλληλα φέρεται να είχε φτιάξει και διαφορετικά προφίλ στο Instagram προωθώντας το υλικό.

«Δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη»

Μιλώντας στο ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. «Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο».

Οπως λέει ο ίδιος, «έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση», ενώ ο 66χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει καθώς είδε κάτι στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί.