Μενού
mpampis-anagnostopoylos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τις 24 Απριλίου διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τη γυναικοκτονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του. Ο καθ´ ομολογίαν του συζυγοκτόνος, ζήτησε το λόγο με την έναρξη της διαδικασίας και ενημέρωσε την έδρα ότι έχει αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης και θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη που τον είχε από την σύλληψή του.

Συνεργάτης του δικηγόρου ζήτησε αναβολή ή διακοπή στην υπόθεση. Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε διακοπή για τις 24 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Το δικαστήριο θα έχει απέναντι του και την πλευρά του θύματος. Οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους ζητούν να μην αλλάξει η ποινή του 34χρονου. Να μην μειωθεί η ποινή του ανθρώπου που σκότωσε με απάνθρωπο τρόπο την κόρη τους και εν συνεχεία έκλαιγε στην αγκαλιά τους για τον χαμό της. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, σκότωσε την 20χρονη σύζυγο του όταν εκείνη άρχισε να σκέφτεται και να συζητά την «διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους» έχοντας «προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας».