Μενού
lyraris-biasmos
Ο λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τον ανήλικο | Shutterstock, Facebook
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία για τη νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανηλίκου, με θύμα ένα 11χρονο αγόρι από το Ηράκλειο Κρήτης. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 66χρονου, γνωστού λυράρη της περιοχής, ο οποίος φέρεται να βίαζε από το 2020 και επί τρία χρόνια το 15χρονο, σήμερα, αγόρι και να το εξέδιδε σε τουλάχιστον τρεις πελάτες, μέσω Διαδικτύου. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ένας γιατρός. Σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές που επικαλείται η ΕΡΤ, η Αστυνομία προχώρησε ήδη στη σύλληψη του 66χρονου, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη 46χρονος γιατρός σε δημόσιο Νοσοκομείο, που, ενώ φέρεται να συναντήθηκε με το ανήλικο αγόρι, δεν προχώρησε σε σεξουαλική συνεύρεση. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού με σκοπό να προχωρήσει στις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το Νοσοκομείο. Οι Αρχές, αναζητούν ακόμα δύο άγνωστα άτομα, που από την προανάκριση έχει προκύψει, ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το ανήλικο παιδί, ενώ ακόμα 29 άτομα έχουν επικοινωνήσει με σελίδες στο Instagram, μέσω των οποίων ο 66χρονος λυράρης φέρεται να εξέδιδε το αγόρι.

Φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί για 3 χρόνια

Όπως προκύπτει από τις αστυνομικές αναφορές, ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Τελικά, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών, ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες. Ο γνωστός λυράρης φέρεται πως είχε κανονίσει με το παιδί τρεις συναντήσεις με άνδρες. Ο ένας, ο 46χρονος, είναι πολύ γνωστός γιατρός στην Κρήτη και έχει προκύψει από την έρευνα πως έχει συναντηθεί με το παιδί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Οι άλλοι δύο που κατηγορούνται για τον βιασμό δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

«Οι αστυνομικοί έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει»

Την ίδια ώρα, ακόμα και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση φέρονται να έχουν συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις. «Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα κι ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και συμπλήρωσε πως «οι παιδόφιλοι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».