Μενού
Zak kostopoylos
Ζακ Κωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του μεσίτη, που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος. Με βάση αυτήν την απόφαση ο μεσίτης αναμένεται να μείνει -οριστικά- εκτός φυλακής μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην περίπτωση του μεσίτη είχε επιβληθεί -πρωτόδικα- η ποινή της δεκαετούς φυλάκισης χωρίς, όμως, αναστολής.

Μετά από δύο μήνες φυλάκισης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκανε δεκτή την αναστολή και έτσι βγήκε εκτός φυλακής. Η πρώτη απόφαση, μάλιστα, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ο Αρειος Πάγος, με την απόφασή του, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του μεσίτη και πλέον η υπόθεση δολοφονίας αναμένεται να εκδικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αναμένεται να δικαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν αθωωθεί πρωτόδικα.

«Πάψτε να μας ρωτάτε εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο Ζακ έχει λάβει σχεδόν απ' όλο τον ελληνικό λαό τη δικαιοσύνη που του αρμόζει», ήταν το σχόλιο της μητέρας του ακτιβιστή, η οποία και τοποθετήθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.