Μενού
Zak kostopoylos
Ζακ Κωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του μεσίτη, που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος. Με βάση αυτήν την απόφαση ο μεσίτης αναμένεται να μείνει -οριστικά- εκτός φυλακής μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην περίπτωση του μεσίτη είχε επιβληθεί -πρωτόδικα- η ποινή της δεκαετούς φυλάκισης χωρίς, όμως, αναστολής.

Μετά από δύο μήνες φυλάκισης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκανε δεκτή την αναστολή και έτσι βγήκε εκτός φυλακής. Η πρώτη απόφαση, μάλιστα, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ο Αρειος Πάγος, με την απόφασή του, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του μεσίτη και πλέον η υπόθεση δολοφονίας αναμένεται να εκδικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αναμένεται να δικαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν αθωωθεί πρωτόδικα.

«Πάψτε να μας ρωτάτε εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο Ζακ έχει λάβει σχεδόν απ' όλο τον ελληνικό λαό τη δικαιοσύνη που του αρμόζει», ήταν το σχόλιο της μητέρας του ακτιβιστή, η οποία και τοποθετήθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA