Μενού
lyraris-fylaki
Ο 66χρονος λυράρης | Shutterstock, Facebook
  • Α-
  • Α+

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 66χρονος λυράρης από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός 15χρονου. Οπως ανέφερε και ο δικηγόρος του μετά την απολογία, ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν. Παράλληλα, δήλωσε αθώος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αλλά και ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης στην όλη υπόθεση.

Η απολογία του κράτησε 1,5 ώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα, όπου και του επιβλήθηκε και η σχετική ποινή. Στο Δικαστικό Μέγαρο έφτασε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ενώ στον χώρο υπήρξε και κόσμος, όπου και τον αποδοκίμασε. Ο δικηγόρος του, Διονύσης Βέρρας, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ότι η κατάσταση του κατηγορούμενου λυράρη είναι, πλέον, πάρα πολύ δύσκολη. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ανάλογη υπόθεση, που κάποιος θα ξέφευγε από την προσωρινή κράτηση».

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία είπε ότι ήταν αρκετά μακριά μέχρι και στο σημείο, που τη χαρακτήρισε ως «βασανιστική». Σχετικά με το τι ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή, ο κ. Βέρρας, είπε ότι είπε ακριβώς τα ίδια με τα όσα είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης. «Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, επιμένει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση και ότι όλα αυτά είναι μία πλεκτάνη, για την οποία και έδωσε συγκεκριμένες ενδείξεις και αποδείξεις για το ζήτημα της πλεκτάνης», πρόσθεσε σχετικά ο δικηγόρος.

Η περασμένη υπόθεση που προκαλεί φρίκη

Αυτό που προκαλεί φρίκη είναι η πληροφορία ότι ο λυράρης ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές καθώς τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί για μία υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορούσε ένα ανήλικο κορίτσι και εκείνη την περίοδο είχε πει πως δεν ήταν σε θέση να τη γνωρίζει την τεχνολογία και ότι δεν ήταν εκείνος που είχε προβεί στο έγκλημα, αλλά ένα συγγενικό του πρόσωπο, νεότερης ηλικίας. Τη σχετική καταγγελία, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη του CretaTV, την είχαν κάνει οι γονείς του κοριτσιού. Μάλιστα, για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, όπου και θα εξετάσει τα δεδομένα και πράξει τα δέοντα.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν βγει ακόμα στο φως της δημοσιότητας, καθώς δεν έχει βγει ακόμα η σχετική απόφαση από την εισαγγελέα. Αστυνομικός, μιλώντας για το λυράρη, ανέφερε ότι ο 66χρονος λυράρης δεν έχει γνωστό αν παρακολουθούνταν φυσικά ο κατηγορούμενος ο οποίος και απολογείται την Παρασκευή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA