Μενού
proastiakos
Προαστιακός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ένα σημαντικό πρόβλημα ξεκίνησε σημερινό δρομολόγιο του Προαστιακού από την Πάτρα προς το Ρίο, καθώς περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής (31/3) ο μηχανοδηγός του τρένου ενημέρωσε τους επιβάτες ότι υπάρχει πρόβλημα στις ράγες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των όσων είπε στους επιβάτες συμπλήρωσε πως θα πρέπει να σταματήσει την αμαξοστοιχία, καθώς δεν ήθελε -όπως είπε- να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει, θέτοντας έτσι σε περαιτέρω κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Αξιο αναφοράς είναι ότι παρόλο που το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, αρκετοί επιβάτες συνέχισαν να ταλαιπωρούνται διότι δεν είχαν ενημερωθεί τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στον προορισμό τους. Σε ό,τι αφορά στη βλάβη που σημειώθηκε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, έσπασε κομμάτι 10 εκατοστών στις ράγες γεγονός που ενέτεινε και το πρόβλημα. Παράλληλα, η γραμμή Πάτρας - Ρίου έχει να συντηρηθεί 15 χρόνια γεγονός που ενέτεινε το πρόβλημα που καταγράφηκε στον Προαστιακό. 

Επιβάτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αμαξοστοιχία, μίλησαν για την ταλαιπωρία που βίωσαν. Μεταξύ αυτών και ο Νικόλας Τσιλής, ο οποίος και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών: «Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη;», δήλωσε σχετικά.

Η Γεωργία Λυμπεροπούλου, επιβάτιδα του Προαστιακού και η ίδια, ανέφερε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον μηχανοδηγό έμαθε πως οι ράγες είχαν σπάσει. «Μία μαγεία!», είπε ειρωνικά. «Εμένα δεν με πειράζει να περιμένω… Ας περιμένω. Η ασφάλεια; Γιατί για να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο κάτι σοβαρό έγινε. Εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή και ήθελε να κουκουλώσουμε το θεματάκι», είπε σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα ταλαιπωρίας, που βίωσε σήμερα το μεσημέρι.

«Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε έρθει κωλοτούμπα. Εάν έρθουμε… τα λέμε!», σχολίασε. Οπως προαναφέρθηκε, μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρίας το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.