Μενού
mpampis-anagnostopoylos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κανονικά εξετάστηκε σήμερα, Παρασκευή (2/6) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπυλος, ο οποίος και δικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι στα Γενικά Λύκεια εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας με το κύριο θέμα να είναι η βία κατά των γυναικών.

Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δούνας, διευθυντής δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης του νομού Φωκίδας, τα θέματα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου και κρατείται ο γυναικοκτόνος έφτασαν στις 09:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλει να περάσει στη Νομική Σχολή, ενώ μέχρι την τελευταία μέρα ήταν άγνωστο εάν θα εξεταζόταν καθώς έδωσε το παρών στη δίκη για τη δολοφονία της 19χρονης Καρολάιν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάστηκαν στη βία κατά των γυναικών

 Το κεντρικό θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας που ήταν και το πρώτο- όπως πάντα- που εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις αφορά στη βία κατά των γυναικών.

Πώς «κινήθηκαν» τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Χρυσουδάκης, Ακαδημαϊκός Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, στο Reader: «Οι επιμέρους ερωτήσεις του κριτηρίου κινούνται στη γενική φιλοσοφία των πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια, με απολύτως κειμενο-κεντρική προσέγγιση, που απευθύνεται σε σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Το κείμενο αναφοράς στη Νεοελληνική Γλώσσα και στη Λογοτεχνία υποτυπώνει ένα σύγχρονο πρόβλημα για τα έμφυλα στερεότυπα και τη βία κατά των γυναικών.

Οι υποψήφιοι, στην παραγωγή λόγου, καλούνται να αναπτύξουν και να τεκμηριώσουν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με τα φαινόμενα της παραβίασης των γυναικείων δικαιωμάτων και της συμβολής τους, ως νέας γενιάς στην επίτευξη της ισότητας των φύλλων.

Δείτε εδώ τα θέματα των Πανελληνίων 2023 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που έπεσε σήμερα στα ΓΕΛ.

Το Reader σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.