Μενού
nauagio metanastes
Ναυάγιο με μετανάστες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει το ναυάγιο που σημειώθηκε στην Πύλο, όταν και αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ανασυρθεί, μέχρι στιγμής, 17 σοροί ενώ έχουν διασωθεί 104.

Το ναυάγιο σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα, ενώ τέσσερα άτομα είναι με υποθερμία με αποτέλεσμα να μεταφερθούν με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Το λιμενικό σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι έχουν διασωθεί 100 άνθρωποι. «Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 100 άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας». 

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν μεταφερθεί τέσσερις μετανάστες. 

«Επιπλέον, τέσσερα άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας». 

Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 17 σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος(UAV) του FRONTEX.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Επιχείρηση και νότια της Κρήτης

Άξιο αναφοράς είναι ότι ανάλογη, συντονισμένη επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη και στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Κρήτης. Όπως αναφέρεται, ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν, περίπου, 80 άνθρωποι εντοπίστηκε στο σημείο.

Το ιστιοφόρο μεταφέρεται αυτήν την ώρα από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού νότια της Κρήτης, ενώ έχουν διασωθεί και οι 80 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου ενημερώθηκε από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πως οι μετανάστες, ο αριθμός, οι εθνικότητες και άλλα στοιχεία των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα, πρόκειται να μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες.

Στο σημείο άφιξης των μεταναστών έσπευσε ο Ερυθρός Σταυρός και το ΕΚΑΒ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αναφορά για το ότι υπάρχει ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας.

Οι μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να μεταφερθούν στην αίθουσα Λιμενεργατών στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA